BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.439,16
HABER /  MEDYA

Oral Çalışlar'dan bomba PKK kulisi

PKK'nın geri çekilmeyi durdurmasına karşın Radikal yazarı Oral Çalışlar'dan çarpıcı bir kulis geldi.

Abone ol

GAZETECİLER.COM- PKK liderlerinden Cemil Bayık'ın silahlı güçlerin geri çekilmesini durdurduklarını açıklaması gündeme bomba gibi düşerken konuyu yakından takip eden gazetecilerden Radikal yazarı Oral Çalışlar çarpıcı bir kulis paylaştı.

YÜZDE 70'İ ÇEKİLDİ 3 BİN PKK'LI ROJAVA'YA GEÇTİ!

Başta Hakkari olmak bölgedeki izlenimlerini aktaran Çalışlar, PKK'nın silahlı güçlerinin önemli bir bölümünü sınır dışına çektiğini yazdı. Başbakan Erdoğan'ın "sadece yüzde 20'si geri çekildi" açıklamasına karşın PKK'nın silahlı güçlerinin yüzde 70'ini sınır dışına çektiğini iddia eden Oral Çalışlar ilginç bir bilgi daha paylaştı. Radikal yazarının bölgeden edindiği kulise göre PKK'nın geri çekilen militanlarından 3 bini Suriye'deki Kürt bölgesi Rojava'ya geçerek PYD saflarında savaşıyor.

İşte Çalışlar'ın ilgili bölüm:

Cemil Bayık, “Operasyon yaptıklarını görürsek karşılık veririz. Irak’a geçenler geri dönerler” anlamında ifadeler kullanıyor.
Bu açıklamaları nasıl okumamız gerektiği, son günlerde gündemin üst sıralarından düşmeyen bir konu. Birinci olarak; PKK güçlerinin önemli ölçüde güneye, yani Kuzey Irak’a çekildiğini söyleyebiliriz. Ben de benzer duyumları Yüksekova’dayken aldım. Dün yaptığım telefon görüşmelerinde de doğrulattığım durum şu: PKK, mayıstan bu yana silahlı güçlerinin yüzde 70’ten fazlasını Türkiye’den çekti. Bunların çoğunluğunu, Rojava’ya (Suriye Kürdistanı) gönderdi. PKK’nın 3 binden fazla silahlı gerillası şu anda Rojava’da, PYD saflarında savaşıyor.

ÖCALAN GERÇEĞİ
Cemil Bayık’ın sözlerinden; bir ‘yeniden silahlı çatışmaya dönüş çağrısı’ndan çok, ‘hükümetten adım talebi’ sonucunu çıkartmak daha anlamlı görünüyor. Selahattin Demirtaş da tabloyu böyle anlayıp okuduğunu ifade etti.

2020 OLİMPİYATLARIHABERLERİ