BIST 9.460
DOLAR 32,58
EURO 34,82
ALTIN 2.503,10
HABER /  SEÇİM

Mustafa Destici'den bomba MHP açıklaması

BBP Lideri Mustafa Destici 2015 genel seçiminde MHP ve Saadet Partisi'yle ittfak yapmaya hazır olduklarını belirterek, "Şimdi değilse ne zaman?" diye sordu.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Milliyetçi Hareket Partisi ve Saadet Partisi ile ittifak yapabileceklerini daha önce açıkladığını anımsatarak, "Şimdi değilse ne zaman?" diye sordu.

Seçim ittifakı hakkında değerlendirmelerde bulunan Mustafa Destici, "Milliyetçi Hareket Parti'mizle, bütün görüştüğümüz siyasi partilere hiçbir şartımız yok. Hiçbir pazarlık içinde olmadık" dedi.

"PKK'yı 12 yıllık iktidar büyütmüştür. Bugün Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde devlet var mıdır acaba? Valiler var mı, adları var kendileri yok" diyen Destici, "Onun için biz diyoruz ki, şimdi değilse ne zaman? Milletin birliğinden yana olanlara, iktidar partisinin içindekilere de, Milliyetçi Hareket Partisindekilere de, Saadet Partisindekilere de diğerlerine de şimdi diyoruz ki, şimdi değilse ne zaman?" ifadelerini kullandı.

İKTİDAR MEDYASINI UYARIYORUM

BBP Genel Başkanı Destici, partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Destici, İstanbul Adliyesi'nde öldürülen Savcı Mehmet Selim Kiraz hakkında basında sanki bir tarafın savcısı, bir tarafın savcısı değilmiş gibi bir hava estirilmeye çalışıldığını söyledi. Destici, "Bunu da iktidar, onun mensupları ve medyası daha çok dillendiriliyor. Kendilerini uyarıyorum. Mehmet Selim Kiraz devletin savcısıydı, bu büyük Türk milletinin savcısıydı dolayısıyla da acı hepimizin acısı, herkesin buna göre hareket etmesi, buna göre davranması ve bu meseleyi de milleti ayrıştırmak ve kutuplaştırmak için asla kullanmamasını ve bundan uzak durmasını telkin ediyorum" çağrısında bulundu.

GÜVENLİK ZAFİYETİ OLDUĞU AÇIK

Saldırının sebeplerini sorgulama zamanının geldiğini kaydeden Destici, "Neden bu saldırı engellenememiştir? Burada bir istihbarat zafiyeti olduğu açık ve net bir şekilde ortadadır. Bir güvenlik zafiyeti de açık ve net bir şekilde ortadadır. Bir gün sonra bu terör örgütüne karşı yapılan operasyonlarda 23 kişi birden gözaltına alındı. Bu operasyonlar acaba iki gün önce yapılsaydı savcımız bugün hayatta olur muydu, İstanbul Emniyeti'ne yapılan saldırı yapılır mıydı, yapılmaz mıydı? Türkiye'yi yönetenlerin bunun cevabını vermesi lazım. Bu tedbirler niye alınmadı zamanında?" sorusunu yöneltti.

HESABINI VEREMEZSİNİZ

Bir gün sonra emniyet müdürlüğüne aynı terör örgütü tarafından saldırı gerçekleştirildiğini hatırlatan Destici, şöyle devam etti: "Savcının rehin alındığı gün İstanbul'un başka bölgelerinde bu örgütün saldırı hazırlığı içinde olduğunu, bazı kişilere ve kurumlara karşı. Bize ulaşan bilgiler var. Bu bilgiler emniyette de var. Türkiye'yi yönetenleri uyarıyorum. Önlem ve tedbir alınmazsa, bu saldırıları bu örgüt gerçekleştirirse, muvaffak olursa bilin ki birinci derecede sorumlusu siz olursunuz ve büyük Türk milletine bunun hesabını veremezsiniz. Onun için silahlı terör örgütlerine artık müsamaha göstermekten vazgeçin. Siz, terör örgütü üyelerini gözünden tanıyan emniyetçileri sudan sebeplerle içeriye tıkar ve dolayısıyla da istihbarat ağında bir boşluk, bir kesinti meydana getirirseniz işte bu tür hadiseleri yaşamanız kaçınılmaz olur."

DAVUTOĞLU OPERASYONUNU YÖNETEMEMİŞ, BAŞARISIZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'operasyonu ben yönettim' sözlerini değerlendiren Destici, "İyi yönetmemiş. Eğer Başbakan yönettiyse iyi yönetmemiş. Çünkü operasyon başarısız. Hem de baştan aşağı başarısız bir operasyon. Savcımız şehit olmuş, hangi başarıyı konuşuyoruz? Teröristler de öldürülmüş. Bunların yanında bir elli kişi daha ölmediği için mi başarılı sayılıyor bu operasyon? İçeride başka kişi yok, kurtuldu dediğimiz. Eğer bunu kim yönetmişse bu başarısızlığın müsebbibi de kendisi." ifadesinde bulundu.

KİM TÜRKİYE'Yİ KARIŞTIRMAK İSTİYOR

Destici şöyle devam etti: "Bu örgüt zaten taşeron bir örgüt. Bu örgütün aynen PKK gibi içeriden ve dışarıdan kullanıldığını biliyoruz. Burada da taşeron bir örgüt vazifesi son derece açık. Bu eylemde kime taşeronluk yaptı, bunu ortaya çıkarma görevi Türkiye'yi yönetenlerindir. Dışarıya mı taşeronluk yaptı, içeriden birilerine taşeronluk yaptı? Kim Türkiye'yi karıştırmak istiyor? Bize düşen görev bu işin takipçisi olmaktır."

ELEKTRİK KESİNTİSİ TEPKİSİ

BBP Genel Başkanı, Türkiye'de 31 Mart'ta '31 Mart olaylarını' aratmayacak hadiseler yaşandığını ifade etti. Destici "Bir de elektrik kesintisi oldu o gün. Acı olan hala aradan 3 gün geçmesine rağmen Türkiye'yi yönetenlerin bu kesintinin sebebini bilememesi, açıklayamaması, öğrenememesi gerçekten kabul edilebilir bir durum değil, tam bir komedi." şeklinde konuştu.

HİÇBİR ŞARTIMIZ YOK

Seçim ittifakı hakkında değerlendirmelerde bulunan Destici, "Milliyetçi Hareket Partimizle, Saadet Partimizle çok rahat bir şekilde seçim iş birliği yapabileceğimizi çok net bir dille ifade ettim. Hiçbir kompleksim de yok. Büyük Birlik Partisi özgüveni çok yüksek olan bir partidir. İsteklerini milletin gözü önünde net bir şekilde dile getirir. Bütün görüştüğümüz siyasi partilere hiçbir şartımız yok. Hiçbir pazarlık içinde olmadık" diye devam etti.

GÜNEYDOĞU'DA DEVLET VAR MI?

PKK'yı AK Parti'nin büyüttüğünü söyleyen Destici, iktidarı şu sözlerle eleştirdi: "PKK'yı 12 yıllık iktidar büyütmüştür. Bugün Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde devlet var mıdır acaba? Valiler var mı, adları var kendileri yok. Makamları var, kendileri yok. Hakkari'de neredeler, Şırnak'ta neredeler? Bütün sahayı PKK'ya bırakmışlar. Şehrin içinde bunlar. Güvenliği sağlayacaklarsa gitsinler orada sağlasınlar. Teröristlerin elinde sadece Kalaşnikof vardı. Bugün roketatar var, havan topları var. Bunların hepsi Güneydoğu Anadolu'da belli bölgelere mevzilendirilmiş vaziyette. Bunlara kim müsaade ediyor? Onun için biz diyoruz ki, şimdi değilse ne zaman? Milletin birliğinden yana olanlara, iktidar partisinin içindekilere de, Milliyetçi Hareket Partisindekilere de, Saadet Partisindekilere de diğerlerine de şimdi diyoruz ki, şimdi değilse ne zaman? Devletimiz için ülkemiz için, milletimiz için şimdi bir araya gelmeyeceksek, şimdi iş birliği yapmayacaksak, şimdi sorumluluk üstlenmeyeceksek, ne zaman?"

BAŞBAKAN MEDYA ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KISITLAYAMAZ

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenaze törenine bazı mensuplarının alınmaması hakkında konuşan Destici, sözlerini şöyle tamamladı: "Bazı basın mensuplarının yaptığı haberler, attığı tweetler de kabul edilemez. Bazı konular hassasiyet ister. Bu hassasiyetin bazı yayın organları tarafından gösterilmediğine şahit olduk. Yanlış yapmışlardır. Yanlış yapanların bir kısmı yanlışlarından dönmüştür. Ama hükümetin bunu bahane ederek bir iki tane medya mensubunun bu yanlışını bahane ederek, fırsata dönüştürerek geniş bir medya kesimine yasak uygulaması kabul edilemez. Hadi onu yapan gazeteyi almadın, peki öbür gazetenin günahı ne? 10'a yakın gazete var oraya alınmayan. Burada bir tarafgirlik olduğu, fırsatını bulduğu anda hemen hesap sorma gibi bir anlayış hakim. Devleti yöneten bunu yapamaz. Bir başbakan da olsa medya özgürlüğünü kısıtlayamaz. Medyaya yasak koyamaz. Burası otoriter bir devlet mi? Demokratik hukuk devletinde bunu hukuk belirler. Bu kadar keyfi bir uygulama olur mu?"