BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Rahibeler'den Papa çıkışı 'Erkek istesek..'

Papa'ya yoğun ilgi gösterdiği için dillere düşen rahibeler, 'Bir erkeği kucaklamak istesek 81 yaşındaki Papa'yı seçmezdik' diyerek şaşırtıcı bir açıklama yaptı.

Abone ol

Papa’ya yoğun ilgi göstermeleriyle gündeme gelen rahibeler, 'erkek' açıklamalarıyla İtalya’da olay oldu.

İNANILMAZ PAPA CEVABI

Ünlü aktris ve komedyen Luciana Littizzetto’nun, “İlk defa bir Papa mı, yoksa erkek gördükleri için mi bunu yaptıkları anlaşılmıyor” diye dalga geçtiği rahibelerden, “Bir adamı kucaklamak isteseydik, kendini Tanrı’ya adamış Papa’yla mı yapardık bunu? Üstelik O 81 yaşında” cevabı geldi.

PAPA'NIN ETRAFINI SARMIŞLARDI

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus, geçtiğimiz günlerde Napoli kentine bir ziyaret gerçekleştirmiş, katedralde bir ayin yönetmişti. Bu sırada, Napoli’deki bir manastırda inzivaya çekilmelerine rağmen sadece Papa’yı görmek için özel izinle buradan çıkan bir grup rahibe, hediyeler sunmak için ruhani lideri çevrelerken, güldüren anlar yaşanmıştı.

Napoli Başpiskoposu Crescenzio Sepe, mikrofondan anons yaparak, heyecandan elleri ayakları birbirine dolaşan ve Papa’dan çok etkilendiklerini gördüğü rahibelerin yerlerine dönmesi için çağrıda bulunmuş, gülerek, “Sakin olun. Rahibeler… Bir de bunlar manastıra kapanmış olanlar. Bir de kapanmamış olanları düşünün… Papa’yı yiyecekler! Rahibeler!” diye bağırmıştı

RAHİBELER ÇOK KIZMIŞ!

Littizzetto’nun Rai 3 kanalındaki “Che Tempo Che Fa” adlı programındaki sözleri Azize Chiara ve Aziz Francesco’nun izinden giden söz konusu rahibeleri kızdırdı. Başrahibe Rosa Lupoli, bir evanjelizasyon aracı olarak kullandıkları Facebook sayfalarına koyduğu şaşırtıcı açıklamada, “Başka durumlarda her zaman takdir ettiğimiz Littizzetto Hanım’ın, manastıra kapanmış, ‘bastırılmış’ biz rahibelerin, bir erkeği kucaklamak için Papa’yı beklediklerini düşünmüş olmasından dolayı üzgünüz. Bunu yapmak isteseydik muhtemelen başka bir mekan ve başka erkekleri seçerdik” ifadelerini kullandı.

pap-rahibe.jpeg

"ÜSTELİK 81 YAŞINDA"

Daha sonra yerel bir kanala açıklama yapan Rahibe Rosa, gülerek, “Bir adamı kucaklamak isteseydik, kendini Tanrı’ya adamış Papa’yla mı yapardık bunu? Üstelik O 81 yaşında” diye konuştu. Rahibeler daha sonra, evanjelik mesajlar için kullandıkları Facebook sayfalarının, bir polemik yeri haline gelmemesi için söz konusu mesajı sildi. Sayfanın 2 bin civarında olan kullanıcı sayısı, bu olayın ardından bir anda 14 bine ulaştı.

LITTIZZETTO ÖZÜR DİLEDİ

Sadece, "bir somun ekmek üzerine üşüşen güvercinler gibi" rahibelerin Papa’nın üzerine üşüşmelerinin kendisini güldürdüğünü söyleyen Littizzetto, “Sizi incittiysem özür dilerim. Biraz gülmek için dalga da geçmeliyiz” dedi.