BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.422,33
HABER /  SPOR  /  GALATASARAY

Mustafa Cengiz'i topa tuttu: Yüzümü görmeden kovdu

Beknaz’ı Galatasaray'a kazandıran isim olan antrenör Emrah Bayraktar, Mustafa Cengiz'le ilgili olarak ''Benim görevime yüzümü görmeden son verdiniz. Bu da idari bir hata.'' şeklinde konuştu.

Abone ol

Galatasaray Genel Kurulu’nun idari yönden ibra etmediği Başkan Mustafa Cengiz, geçtiğimiz pazartesi günü basın toplantısında U14 takımının oyuncusu Beknaz Almazbekov’un, İstanbulspor maçında hakemin verdiği haksız penaltıyı auta attığı videoyu izlettirip, “Bizim ibra edilmeyen idari yönetimimiz bu” isyanında bulunmuştu.

O dönem Beknaz’ın Galatasaray’a kazandırılmasında büyük emekleri olan antrenör Emrah Bayraktar, isminin anılmamasından, kendisine en azından bir teşekkür edilmemesi nedeniyle kırgın. Bu rahatsızlığını ve kırgınlığını ise şöyle dile getiriyor: 

''160 tane oyuncu yetiştirdim''
Kariyerim boyunca ben bu durumları çok yaşadım. ‘Ozan Kabak’ı istemediğim şeklinde’ diye şeylerde söylendi. Böyle bir dedikodu çıkardılar. Kesinlikle yok böyle bir şey. Türkiye’de ve Avrupa’da benim yetiştirdiğim 160 tane profesyonel oyuncu futbol oynuyor. Bu oyuncuları ya bulmuşum ya eğitimde yer almışım.

''Sanki Beknaz Almazbekov gökten zembille indi''
Bunu kimse konuşmuyor. Türkiye’de bu anlamda ikinci bir insan yok. 160 diyorum. Yıllarca bir yetenek bulmuş, eğitim vermiş ve yetiştirmiş, burnu aktığında bunu silmiş, her türlü problemi ile ilgilenmiş bir  eğitmenim. Şimdi herkes Beknaz’ı konuşuyor. Sanki Beknaz Almazbekov gökten zembille indi. 

''Kötüleme alışkalığı var''
Biz de daha çok kötüleme alışkanlığı var. Bizim kültürümüzde Teşekkür yok. Ben size teşekkür ediyorum. Bu emeği gördüğünüz için. Ben Beknaz haberlerini açıyorum okuyorum… Gülüp geçiyorum. Diyorum ki bu çocuk sanki gökten zembil ile indi. Sayın başkanım siz idari yönden ibra edilmediğiniz için şikayet ediyorsunuz. Ama siz benim görevime sormadan, soruşturmadan, sorgulamadan, yüzümü bile görmeden, bu adam kim demeden son verdiniz. Bu da bir idari hata olmuyor mu başkanım. Yüzümü görmeden yolladınız. Bu da idari bir hata. Yerine kimi alıyorsunuz Ali abimizi. 70 yaşında hiçbir belgesi yok. 

''Milyon Euroya yapmazlar''
Beknaz sayesinde Galatasaray, dünyanın her yerinde tanıtımını yaptı. Sadece böyle bir reklam yapmak için milyon milyon eurolar harcamak gerekmez mi? Hadi başkanım, Beknaz’ı kim buldu, kim aldı bilmiyorsunuz? Yüzünü bile görmeden gönderdiğiniz adam yaptı bu işleri…