BIST 8.988
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.277,21
HABER /  SPOR  /  GALATASARAY

Mustafa Cengiz'den İbrahimovic itirafı

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, yönetime ilk geldikleri dönemde Zlatan İbrahimovic ile görüşmeler yaptıkları itirafında bulundu.

Abone ol

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, yönetime ilk geldikleri dönemde Zlatan İbrahimovic ile görüşmeler yaptıklarını söyledi. Cengiz "Zlatan İbrahimovic için en üst düzeyde çok uğraştık ama kendisi ABD'de kalmak istedi" dedi.

''Moskova yöneticileri Manuel Fernandes'i bize teklif etti''
Bir ara transferde Galatasaray ile adı anılan Manuel Fernandes konusunda da açıklamalar yapan Mustafa Cengiz "Lokomotiv Moskova yöneticileri Manuel Fernandes'i bize teklif etti. Biz de 'İyi futbolcuysa siz niye bırakıyorsunuz?' diye  sorduk; cevaplamadılar. Mali şartları da uymadı" ifadelerini kullandı.

"Gomis tatlı bir adam. Kişisel bir sorun yok ama herkes profesyonel''
Bafetimbi Gomis'in sezon başında Galatasaray'dan ayrılmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Cengiz "Gomis tatlı bir adam. Kişisel bir sorun yok ama herkes profesyonel. Şartlar öyle gelişti. Ayrıldıktan sonra Türkiye ve Galatasaray'ın değerini anladı. Her hafta buraya geliyor. Seçimlere girse kazanır! İnsanların o kadar sempatisi var" dedi.

"Muslera için teklif gelmedi ama  Belhanda için geldi"
Fernando Muslera'ya transfer teklifi gelip gelmediğiyle ilgili soruyu  yanıtlayan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz "Muslera için teklif gelmedi ama  Belhanda için geldi" şeklinde konuştu.

"Gökhan Töre'nin transferiyle ilgimiz yok"
Beşiktaşlı Gökhan Töre ile ilgili soruya cevap veren Cengiz "Gökhan Töre hakkında yorum yapamam. Değerli bir kulübümüzün iç işleri sorunu. Gökhan Töre'nin transferiyle ilgimiz yok" dedi.

"Devlete borcumuzu ödemek zorundayız''
Stadın isim sponsorluğu için görüşmeler yaptıklarını belirten Mustafa Cengiz "Düzlüğe geçilmesi için bizim başarılı olmamız şart. Sponsorluk gelirlerimiz geçen yıla oranla 160 milyon liraya yakın arttı. Başarılı olduğunuzda sponsorluk gelirleriniz de artıyor. Stadın isim sponsorluğu için birkaç uluslararası şirketle görüşüyoruz. Bankalar Birliği ile görüşmeler sürüyor. Devlet, babadır; denizin bittiğini gördü ve böyle bir destek kararı alındı. Ben başından beri 'destek yapılsın, öteleme yapılsın' dedim. Ben devletimden rica ediyorum. Lütfen geri çekilmesinler. FFP gibi kulüpleri denetlesinler. Eğer denetleme olmazsa yine kulüpler har vurup harman savururlar. 3 ayda bir borçsuzluk kağıdı alıyoruz. Futbolcudan bu kağıdı almayı rica edebilirsiniz. Siz devleti kandıramazsınız. Devlete borcumuzu ödemek zorundayız." ifadesini kullandı.

''Ozan Kabak'ı 11 milyon Euro'ya satacağımızı hiç düşünmüyorduk''
Ozan Kabak'ın Stuttgart'a transferine değinen Cengiz "Ozan Kabak'ı 11 milyon Euro'ya satacağımızı hiç düşünmüyorduk. Biz eylül ayından beri 7.5'u kaldırmanın mücadelesini veriyorduk. Menajerine '7.5'a satarsan papaz oluruz' dedik. Bu tehdit değildi" şeklinde konuştu.