BIST 8.976
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.279,68
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Google, Plus uygulamasını kapatıyor! Veriler silinecek mi?

Google'ın popüler uygulaması olan ve 2 milyardan fazla kullanıcısı bulunan sosyal ağ Google+’ (Google Plus) 2 Nisan’da kullanıma kapatılacak.

Abone ol

Google+'ın önümüzdeki günlerde kapanacak olması kullanıcıların milyonlarca verilerini riske atıyor mu? Google, konu ile ilgili kullanıcıların içini rahatlatmak için yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Başka hiçbir Google ürünü (Gmail, Google Fotoğraflar, Google Drive, YouTube), Google+ tüketici sürümünün kapanışı kapsamında kullanımdan kaldırılmayacaktır ve bu hizmetlerde oturum açmak için kullandığınız Google Hesabı kalacaktır. Hâlihazırda Google Fotoğraflar'da yedeklenmiş olan fotoğraf ve videolarınızın silinmeyeceğini hatırlatmak isteriz” dedi.

Uyarı yapıldı
Dünya genelinde 2 milyarı aşkın kullanıcısı olan sosyal ağ Google+’ı ( Google Plus) kapatma kararı alan Google, son bir uyarı daha yaptı. Google+ kullanıcılara konuyla ilgili bilgilendirme e-postası gönderen Google, “2 Nisan 2019'da Google+'nın tüketici sürümü kullanıma kapatılacak ve tüketici Google+ hesaplarındaki içerikler silinmeye başlanacak” dedi.

Bu tarihten sonra kullanıcıların Google+'daki fotoğraf ve videolarının albüm arşivlerinden Google+ sayfalarından silineceğini hatırlatan Google, “Google+ içeriğinizin indirilmesi zaman alabileceği için işleme 31 Mart 2019'dan önce başlayın” diyerek kullanıcıları uyardı.