BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.439,92
HABER /  SPOR  /  GALATASARAY

Mustafa Cengiz: Çok kötü duyumlar alıyoruz

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, ''Çok kötü duyumlar alıyoruz. Bunlardan çok rahatsızız. Karar verici mekanizmalara sesleniyorum. Saha dışı etmenlerle oynayacağımız maça, herhangi bir şekilde etki etmesinler.'' dedi.

Abone ol

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Türkiye Kupası finalinde oynanacak Akhisarspor ve Başakşehir maçları öncesi açıklamalarda bulundu.

Mustafa Cengiz şu ifadeleri kullandı;

''Ligin bitimine kısa süre kala Galatasaray'a karşı büyük bir algı yönetimi yapılıyor. Galatasaray'ı ayrıştırmak ve ötekileştirmek istiyorlar. Bu yapılanlar tam tersi camiamızı da kenetlenmesini sağlayacaktır. Galatasaray en kötü durumda bile şampiyonluk yürüyüşünü asla bırakmamıştır. Bu şerefli bir yürüyüştür. Biz her alanda lideriz. Mali anlamda da lideriz. İki kupada yürüyoruz.

''Galatasaray şampiyon olmasın ve mutlu olmasın diye uğraşılıyor''
Şampiyonluğa yürüyen takımlar, oyun içine bir hile katmamış ise onun şampiyonluğunu kutlamak gerekir. Maalesef zamanında, VAR kayıtları incelensin ve bazı kayıtlara bakılsın, federasyon yönetimi istifa etsin dediğimiz için, ben 150 gün ceza aldım. Teknik direktörümüz 10 maç ceza aldı. Bütün bunlara rağmen biz yürüyüşüme devam ettik. Öyle bir algı operasyonu yapılıyor ki sanki G.Saray şampiyon oldu bitti. Belirli mihraklar tarafından Galatasaray şampiyon olmasın ve mutlu olmasın diye uğraşılıyor.

''Geçmiş olsun bile yok''
Maalesef o hale getirdiler ki, hiçbir galibiyetimize bir tebrik ve teşekkür yok. Ne yönetime, ne teknik heyete, ne de sahada ayağını bırakan oyuncularımıza bir tebrik yok, geçmiş olsun bile yok bazı çevreler tarafından. Spor bir yarışmadır. Daha önce de ifade ettiğim gibi Türk milletini bir araya getiren bir harçtır. Galatasaray ve diğer kulüplerimiz de öyle. Ama bu harcın en büyük paydası biziz ve biz çok olumlu bir paydayız.

''Çok kötü duyumlar alıyoruz''
Spor kulüpleri ve yöneticileri diğer takımlar hakkında konuşurken dikkat etmeli. Çok kötü duyumlar alıyoruz. Bunların olmamasını diliyoruz. Galatasaray asla her hangi bir hileye, desiseye tenezzül etmeyiz. Saha dışı etmenlerle maçlarımıza etki etmesinler bunu özellikle söylüyoruz. Yok taçtan yediniz dediğimizde olayı basitleştirmişlerdi, bize yapılınca herkes konuştu.

''Galatasaray'ın aleyhine verilen kararlar daha fazla''
Son 1 yıldır her şey kayıt altında. Var sayesinde kayıt yapılıyor. Toplamda yapılan hatalara bakıldığında Galatasaray'ın aleyhine olanlar çok daha fazladır. Her zaman söylüyorum bizim aleyhimize yapılan hatalar lehimize yapılanlardan çok daha fazladır. Bizim aleyhimize hata yapanlara maç verilmemesi bunun göstergesidir. Yapılan son maç dahil hatalar açık ve nettir.

''Göksel Gümüşdağ'ın elinde bir şey varsa açıklasın''
Toplumu ayrıştırıcı kitleleri birbirine düşürücü açıklamalardan lütfen uzak duralım. Rakiplerimize kendi camiamıza iyi görünmek için sinsice hareketler yapmayalım. Göksel Gümüşdağ'ın saha dışı konusuna cevap vereyim. Biz saha dışını bilmeyiz. Bizim alnımız açık yüzümüz pak. Eğer Göksel Gümüşdağ'ın elinde bir şey varsa açıklasın, söylesin. Ama ben söylersem üzülür.

''Fenerbahçe ikinci başkanının söylediklerine katılmıyorum''
'20 yıldır tiyatro oynanıyor' lafı çok yanlış. Bu dönemde Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Bursaspor şampiyonluk kazandı. Böyle bir cümle kurulursa ayıp olur. Fenerbahçe ikinci başkanının söylediklerine katılmıyorum.

''Popülist bir açıklama''
Fikret Orman'ın "Galatasaraylı yöneticiler yönetse" açıklamasını seçime yönelik popülist bir açıklama olarak görüyorum. Camialar ve kitleler bunlardan etkileniyor. Herkesin söylediklerine dikkat etmesi gerekiyor. Taraftara şirin görünmek için yapılan söylemlerden uzak olmamız lazım.

''Genç hakemlere şans verilmeli''
Biz diyoruz ki Türk hakemleri kendilerini aşmalılardır. Ve genç hakemlere şans verilmeli. Genç hakemlerin adını bile bilmiyoruz. Hayatımda hiçbir hakemle görüşmedim, konuşmadım. Hakemlerde insandır hiç bir kulübe ayrıcalık tanınmamalı.

Yabancı hakem konusu
Suudi Arabistan ve bazı Asya ülkelerinde yabancı hakem uygulaması yapılıyor. Türkiye Ligi'nin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Bizim cesaretle bu işin üzerine gitmemiz lazım. Alttan genç hakemleri cesaretle öne sürmemiz lazım. Korkmadan, tereddüt etmeden karar vermeleri lazım. Ben açık konuşayım 3 takımın da şampiyonluk şansı var. Kim şampiyon olursa tebrik ederiz.

''Kınıyoruz kendisini''
Rizespor maçında tribünde hayatımda görmediğim olaylar gördüm. Rizespor Başkanı sırtını sahaya dönerek Rizesporlu'ları kışkırttı. Ben Sayın Osman Aşkın Bak'a, Valimize, Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ama benim ikinci başkanım Abdürrahim Albayrak'ın oğlu yumruk yemeden kurtulamadı. Televizyonda yaptığı açıklamaları başkana hiç yakıştırmıyoruz, kınıyoruz kendisini.''