BIST 10.240
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,22
HABER /  GÜNCEL

Müslüman Kardeşler, Sina baskınını Mossad'a bağladı

Müslüman Kardeşler örgütü, İsrail-Mısır sınırında bir kontrol noktasında 16 Mısır polisinin ölümüne yol açan saldırıdan İsrail istihbaratını sorumlu tuttu.

Abone ol

Müslüman Kardeşler, Pazar günü Mısır-İsrail sınırında bir kontrol noktasına düzenlenen saldırıdan İsrail istihbaratı Mossad'ı sorumlu tuttu.

İsrail dışişleri, suçlamayı ''saçmalık'' diyerek reddetti.

İsrail güçleri, sınırın Mısır tarafında 16 polis memurunun ölümüne yol açan saldırı ardından İsrail'e girmeyi başaran en az yedi silahlı kişiyi öldürdüklerini söylüyor.

Kuzey Sina'da meydana gelen olayla ilgili olarak İsrail ve Mısırlı yetkililer İslamcı militanları suçlayan açıklamalarda bulundular.

Ancak Müslüman Kardeşler'in internet sitesinde olayın ''Mossad'a bağlanabileceği'' söyleniyor.

Müslüman Kardeşler, Mısır'ın yeni Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yönetimini zor duruma sokmak için İsrail'in sınırdaki saldırıyı düzenlediğini belirtti.

Hüsnü Mübarek'in devrilmesi ardından yapılan ilk demokratik seçimlerde cumhurbaşkanlığına seçilen Mursi, Müslüman Kardeşler'in üyesi.

İsrail'e yönelik suçlamayı Filistin topraklarında Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas örgütü de onayladı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre Hamas lideri ve Gazze'de hükümet başkanı İsmail Haniye, ''Bu saldırının sorumlusu şu ya da bu şekilde İsrail'dir. Amaçları, Mısır'daki yeni hükümeti küçük düşürmek ve Gazze Şeridi'ne uyguladıkları ablukayı kaldırma girişimlerini sınırda problemler yaratarak sekteye uğratmaktır.'' diye konuştu.

İsrailli sözcü Yigal Palmor ise, ''Bu sözleri eden kişinin kendisi aynaya bakıyor olsa söylediği saçmalıklara inanmaz.'' diye yanıt verdi.

Bundan daha önceki saatlerde Mısır'ın resmi haber ajansı üst düzey bir güvenlik yetkilisinin saldırganların Gazze Şeridi'nden sızan İslamcı militanlar olduğunu söylediğini bildirmişti.

Mısır ordusundan yapılan açıklamada saldırganlar ''Mısır ulusunun düşmanları'' olarak nitelendi ve ''kuvvet kullanılarak ortadan kaldırılmaları gerektiği'' belirtildi.

Kuzey Sina'da daha sıkı kontrol önlemleri alınırken, Mısır ile Gazze Şeridi arasındaki Refah geçiş noktası süresiz kapatıldı.