BIST 10.214
DOLAR 32,19
EURO 35,03
ALTIN 2.465,13
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

PKK ile Kürtler'i bu sözlerle ayırdı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, 'Herkes bilsin PKK'nın bu yaptığı saldırının Kürt kardeşlerimizle ilgisi yoktur' dedi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, ''Herkes bilsin PKK'nın bu yaptığı saldırının Kürt kardeşlerimizle ilgisi yoktur'' dedi.

Çelik, AK Parti Seyhan İlçe Başkanlığı tarafından Tellidere Mahallesi'ndeki Fatih Sultan Mehmet Parkı'nda düzenlediği iftara katıldı.

Çelik, burada yaptığı konuşmada, mübarek günlerde PKK terör örgütünün yine haince ve pervasızca saldırıyla bu memleketin evlatlarını şehit ettiğini belirterek, ''Herkes bilsin PKK'nın bu yaptığı saldırının Kürt kardeşlerimizle ilgisi yoktur. PKK'nın bu saldırıyı yaparken Kürt kardeşlerimizin hakkını savunduğunu söylemesi bir yalandır. Biz bu ülkede Türk olsun, Kürt olsun, Gürcü olsun, Çerkez olsun, Alevi olsun, Sünni olsun, herkesle tek bir tespihin taneleri gibi kardeşiz'' diye konuştu.

Bu kardeşliği koruyacaklarını, bu milletin Türkü, Kürdü, Alevisi, Sünnisi ile geleceğe yürürken PKK terör örgütü gibi hainlerin yaptığı saldırılar karşısında hiçbir zaman tereddüte kapılmayacağını ifade eden Çelik, her zaman zalime karşı, mazlumdan yana olunacağını belirtti.

Çelik, bugün kendilerine verilen destekle ''Suriye'deki diktatörün halkın üzerinden kanlı ellerini çekmesi'' için önlerine çıkan bütün engellere karşı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürüyüşlerini sürdürdüklerini belirtti.

Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi çerçevesinde, terör örgütünün herkesi hedef alması karşısında bir beraber olarak tek bir yumruk gibi bütünleşmiş şekilde geleceğe yürünmesi gerektiğini anlatan Çelik, şöyle devam etti:

''Biz elindeki nimeti dünyanın öbür ucundaki Somali'deki kardeşiyle paylaşan bir milletiz. Dolayısıyla bizim aramıza fitne, fesat giremez. Bu ülkeyi tanımlayan tek şey vardır. Türkiye nedir derseniz, sözlüğün karşısında 'kardeşlik' çıkar. Biz biriz, beraberiz kardeşiz. Bu kardeşliğimiz bozulmayacak. Sizlerin bu dayanışmanız sayesinde, Türkiye'nin ilerlemesi için verdiğiniz destek sayesinde, sizin sofranızdan arttırdığınız Arakan'a, Suriye'ye, Gazze'ye, Somali'ye de ulaşıyor. Dünyanın neresinde mazlum varsa oraya ulaşıyor. Ramazan ilahi bereketlerin bize açıldığı bir aydır. Bu mübarek ayda kan dökenleri lanetliyorum.

Bugün biz bu iftar sofrasının başına oturmuşken, dünyanın birçok bölgesinde Afrika'da, Asya'da, Balkanlar'da mahrumiyet içinde pek çok insan var. Suriye'de kardeşlerimizi katlediyorlar. Onlar oruçlarını açacak bir iftar sofrasından bile mahrumlar. Burma'da, Arakan'da kardeşlerimiz bir katliamla karşı karşıyalar. Gazze'de ambargo altında, oruçlarını açmak için bizim önümüzdeki nimetlerden yoksunlar. Nasıl ki bir tespihin taneleri gibi bu iftar sofralarında buluşuyoruz, memleketimizi kalkındırmak, dünyadaki mazlumlara uzanmak için aynı dayanışmayı göstereceğiz.''

ALEVİLİK VE CEMEVLERİ

Çelik, iftar programının ardından basın mensuplarının Aleviliğin ayrı bir inanç gibi gösterilmesiyle ilgili tartışmalara değinmesi üzerine, ''Cemevleriyle ilgili bir tartışma olsa zaten cemevlerinin nasıl bir statüye sahip olması gerektiğiyle ilgili Türkiye'de yürüyen bir süreç var. CHP'li milletvekilinin çıkıp da 'Alevilik ayrı bir dindir, ibadethanesi cemevidir' demesi Aleviler içinde de tepki gördü'' diye konuştu.

Aleviliğin İslam'ın içinde bir boyut, bir gelenek olduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti:

''Aleviliğin kültürel hayatının, geleneklerinin yaşatıldığı yer de cemevidir. Bu zaten kabul gören şeydir. Ama birisi çıkıp da 'Alevilik ayrı bir dindir, cemevi ibadethanesidir' dediğinde bu şu anlama geliyor; bunu söyleyen CHP milletvekili, gerçek Alevilerin de haklı olarak tepki gösterdiği gibi Kur'ansız, peygambersiz ve Hz. Ali'siz bir din uyduruyor. Bilindiği kadarıyla bin 400 yıldır İslam tarihinde böyle bir iddia ortaya atılmamıştır. Bütün bir dinler tarihi dediğimiz tarihin sosyolojik ve kültürel yapısı içinde 'Alevilik ayrı bir dindir, bunun ibadethanesi de cemevidir' diye bir iddia ortaya atılmamıştır.

Bugün Alevilik, İslam'ın geleneği içinde bir boyuttur, bir duruştur, bir algılama, yaşama biçimidir. İslamın dışında bir din olarak Alevilik iddiası ilk defa bu CHP milletvekili tarafından dillendirildi.''

Çelik, bugün Türkiye'deki Alevi kitlesinin de kendilerini İslam'ın dışına atan, peygambersiz ve Kur'ansız bırakan Alevilik diye bir din iddiasına karşı çıktığını vurguladı.

Bu tartışmada hakiki Aleviler ve büyük Alevi kitlesinin de ''Alevilik bir dindir ve ibadethanesi cemevidir'' görüşüne karşı olduğunu anlatan Çelik, şunları söyledi:

''Burada bir şeye varalım, birileri Cumhuriyet tarihi içinde Aleviler'in uğradığı baskıları ortadan kaldırmak istiyorlarsa hep beraber uğraşalım. Aleviliğin haklı birtakım taleplerinin yerine gelmesini istiyorsa buna hep beraber uğraşalım. Birtakım oligarşik çıkar gruplarının kendilerine yeni bir din üretme gayretini Alevilik üzerinden ifade etmesine en önce Aleviler karşı çıkıyor. Bizim de bildiğimiz kadarıyla, onların bahsettiği gibi bir din ne insanlık tarihinde, ne İslam tarihinde, ne Osmanlı tarihinde olmadı.''