BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.307,42
HABER /  MAGAZİN

Müslüm BABAnın SIRRI!

Müslüm Gürses'in babası ile olan dramını biliyor muydunuz? Meğer ne büyük acılar yaşanmış.

Abone ol Müslüm Gürses'in babası Mehmet Aktaş, şu anda Urfa’nın bir köyünde yaşamını sürdürüyor. Çay ocağı işleten baba Mehmet Aktaş, 30 yıldır oğlu Müslüm Gürses'i görmüyor...

Nedeni de ailenin yaşadığı iki ölüm vakası...
İlki 35 yıl önce yaşanıyor... Müslüm Gürses'in erkek kardeşi öldürülüyor. Bu olaydan sonra köyünü terkeden Müslüm Gürses, babası ile görüşmemeye başlıyor.

Ama baba-oğulu birbirinden tamamen koparan ikinci ölüm olayı çok vahim... Mehmet Aktaş, oğlu öldükten sonra eşi ile birlikte Urfa'dan Adana'ya göçüyor... Mehmet Aktaş, Adana'da karısının katili oluyor. Yani Müslüm Gürses'in annesini öldürüyor.

İşte bu olaydan sonra baba-oğul bir daha hiç yüzyüze gelmiyor. Mehmet Aktaş tutuklanıp, cezaevine giriyor. Cezaevinde kaldığı günler boyunca "belki gelir" umudu ile oğlunun yolunu gözlüyor. Ama babasını hiç affetmeyen Müslüm Gürses, cezaevine bir kez olsun onu görmeye gitmiyor.

Aradan yıllar geçiyor. Baba cezaevinden çıkıp, yeniden Urfa'daki köyüne dönüyor, evleniyor... Çay ocağı işleterek ve köy muhtarının yaptığı yardımlarla geçiniyor. 

Müslüm Gürses, zaman zaman babasına 400-500 YTL civarında bir para gönderiyormuş. Ancak Mehmet Aktaş’ın ikinci eşi, bu paranın kameralara konuşmamaları için kendilerine verildiğini ve
-"Bizi rezil etmeyin" dendiğini söylüyor. 
İkinci eş şunları anlatıyor;
- "Muhterem bizi yanına yaklaştırmıyor. Huylanıyor bizden. ’Gelmeyin, bakamayız size. Gidin evinizde oturun’ diyor bize."

Baba Mehmet Aktaş, 30 yıldır yüzünü görmediği ve bir kez olsun köyüne gelmeyen oğluna kızsa da evinin duvarlarını ölen oğlunun ve Müslüm Gürses’in fotoğraflarıyla süslemiş.

Aktaş;
-"Benim çoluğum çocuğum yok. Müslüm Gürsesmiş, beni hiç ilgilendirmez. Benim oğlummuş. Bir gün gelip Mehmet Akbaş diye çağıran oldu mu kapıda" diyerek cezaevinde kendisini ziyaret etmeyen oğluna sitem ediyor. Yine de bir umut var içinde. 30 yıl sonra da olsa bir gün babaocağına döner diye bekliyor.
(Kaynak: televizyongazetesi)