BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

CHPde Baykal demokrasisi

CHP'de yarış kızıştı. Haluk Koç Baykal'ı işte bu sözlerle eleştirdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Samsun Milletvekili Haluk Koç, ''CHP, yargı kararlarının çöpe atıldığı bir yer oldu'' dedi.

Haluk Koç, kurultaya yönelik çalışmalarını sürdürdüğü ve kapısında "Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi" yazan merkezde, bir basın toplantısı düzenledi.

"Baykal demokrasisi"

CHP'de üst kurulların çalıştırılmadığını, boşalan MYK üyelikleri için seçim yapılmadığını belirten Koç, "Partideki bütün bu uygulamaların adı olsa olsa Baykal demokrasisi olur" dedi.

Hükümetin kadrolaşmanın ardından şimdi yargı, üniversiteler ve medyaya yönelik bir kuşatmayı başlattığını, CHP'nin AK Parti karşısında mutlaka 'çözüm' olarak öne çıkması gerektiğini kaydeden Koç, "CHP, yönetim anlayışını değiştirmek, yenileşme ve gençleşmeyi gerçekleştirmek durumundadır. Tekrar demokrat ve sol olacak ancak bu şekilde AKP'nin tek kale oynamasına izin verilmeyecektir" diye konuştu.

Geçen hafta Trakya'da bazı il ve ilçelere yaptığı gezinin oldukça verimli geçtiğini kaydeden Koç, 8-11 Aralık tarihlerinde de Artvin ve Rize ile bazı ilçelerine gideceğini söyledi.

Haluk Koç, bir gazetecinin Eşref Erdem'le bir araya gelip gelmeyeceklerine yönelik sorusu üzerine, Erdem'le dün TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında bir süre sohbet ettiklerini söyledi. Koç, "Bizim görüşlerimiz ortada... CHP'nin özgürlükçü, sivil sol bir duruş sergilemesi, yenileşmesi, gençleşmesi gerektiğini söyledik. Sayın Erdem de basına yansıyan açıklamalarında partide A'dan Z'ye bir yenilenme, üst yönetimde değişiklik talebini dile getirmiş" dedi.