BIST 9.705
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.425,54
HABER /  GÜNCEL

Polis yine silah çekti

İzmir'de polis yine "dur" dedi. Durmayan şahsa yine silah çekti. Silah yine patladı...

Abone ol

İzmir’in Konak ilçesinde, güvenlik güçlerinin "Dur" uyarısına uymayan otomobil sürücüsü barikatla durduruldu. Bu arada polis memuruyla boğuşan otomobildeki bir kişi, polisin ateş alan tabancasından çıkan mermiyle yaralandı.

Eşrefpaşa Caddesi’nde devriye görevi yapan güvenlik güçleri, kırmızı ışık ihlali yapan 35 Y 4656 plakalı otomobili durdurmak istedi. Otomobil sürücüsü, uyarılara karşın durmayarak kaçmaya başladı. Cumhuriyet Bulvarı’na ters yönden giren otomobil, Basmane Meydanı’na dönüş yaptıktan sonra, Basmane 9 Eylül Meydanı’nda emniyet güçlerinin kurduğu barikatla durduruldu.

Durdurulan otomobilde bulunan "Melisa" takma isimli Erdinç Yaraşık (29), kimlik soran polis memuru H.Y’ye maket bıçağı çekerek karşı koydu.

Polis memuru H.Y. de tabancasını çekip Yaraşık’ın yere yatmasını söyledi. Polis memuru ile Yaraşık boğuşmaya başladı. Boğuşma sırasında ateş alan tabancadan çıkan mermi, Yaraşık’ın sol omuzundan yaralanmasına neden oldu. İlk tedavisi özel hastanede yapılan Yaraşık, daha sonra 9 Eylül Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Yaraşık’ın hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Yaraşık’ın arkadaşları, Ege Üniversitesi Hastanesi önünde toplanarak olaya tepki gösterdi.

Öte yandan, güvenlik güçlerinin uyarılarına uymayan otomobilin sürücüsü M.G. (36), emniyet güçlerine direnince, ekipler tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Ekiplerden kaçan M.G’nin kullandığı Otomobilde bir içimlik esrar maddesi ve maket bıçağı bulundu. M.G. hakkında "kırmızı ışık ihlali", "dur ihtarına uymamak" ve "ehliyetsiz araç kullanmak" suçlarından trafik cezası uygulanırken, "görevli memura mukavemet" ve "narkotik madde bulundurmak" suçlarından adliyeye sevk edileceği belirtildi.
Yaraşık’ın yaralanmasına neden olan polis memuru H.Y. hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.