BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.425,22
HABER /  GÜNCEL

Doğumgününde tecavüz

"Doğumgününde içkime ilaç katarak bana tecavüz etti" dedi. Sonraysa...

Abone ol

Samsun’da 16 yaşındaki E.P.’nin içeceğine ilaç katarak tecavüz ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan 20 yaşındaki Emrah İ. 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sanık yaptığı son savunmasında genç kızın yaşının küçük olduğunu bilmediğini söyleyerek, “İçeceğine ilaç koymadım. Kendi rızasıyla birlikte olduk'' dedi.

Daha önceki duruşmalara katılan E.P ise, savcılıkta verdiği ifadesinden vazgeçerek “Benimle evlenmek istemeyince kendisinden şikayetçi olmuştum. Şimdi evlilik hazırlığı yapıyoruz'' diyerek şikayetinden vazgeçmişti. Ancak mahkeme, sanığa olay tarihinde 15 yaşından küçük olan E.P ile ilişkiye girmek suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

DOĞUMGÜNÜNDE İÇKİSİNE İLAÇ KATTI

Olay Samsun’da geçen yıl Mayıs ayında ortaya çıktı. E.P. ile dolmuş şoförlüğü yapan Emrah İ. bir kafeteryada tanışarak arkadaş oldu. Bir süre sonra Emrah İ. arkadaşı Musa Ç.’nin evinde düzenlediği doğum günü partisine E.P.'yi davet etti.

GENÇ KIZ HAMİLE KALDI

İddialara göre evde eğlendikleri sırada Emrah İ., E.P’ye içine uyku ilacı koyduğu meyve suyu ile pasta ikram edip ardından tecavüz etti. 2 ay sonra hamile olduğunu öğrenen genç kız, sevgilisinden yardım istedi. İki genç kürtaj ile çocuğu aldırmaya karar verdi. Emrah İ. parası olmadığını belirterek genç kızdan annesi A.P.’nin bileziklerini çalmasını istedi. E.P. annesine ait 2 bileziği ve 400 YTL parayı ve kendisinin altın zincirini Emrah İ.’ye verdi. Ancak, paraları harcayan Emrah İ. genç kızın kürtajını yaptırmadı. Bunun üzerine E.P durumu annesi A.P.’ye anlattı ve birlikte polise giderek şikayetçi oldu.

EVLENMEYE HAZIRLANIYORLAR

Polis tarafından yakalanan ve geçen yıl Kasım ayında tutuklanarak cezaevine gönderilen Emrah İ. Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan ilk duruşmada genç kızın şikayetinden vazgeçmesi ve evlilik hazırlıkları yaptıklarını söylemesi üzerine 4 ay sonra tahliye oldu. Bugün yapılan son duruşmada ise, Emrah İ. yaptığı son savunmasında, “Kafede tanışıp arkadaş olduk. Kendisi bana arkadaşımın evinde süpriz doğum günü kutlaması düzenlemiş. Birlikte eğlendik. Daha sonra herkes gidince ben E.P ile birlikte odaya gittim. Ailesine bir arkadaşında kalacağını söylediği için o gece birlikte kaldık. Ve kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girdik. Kendisine zorla bir şey yapmadım. Yaşınında büyük olduğunu söylemişti. Ben tutuklandıktan sonra kendisine ve 1 aylık çocuğumuza benim ailem bakıyor. Evlilik hazırlıkları yapıyoruz'' dedi.

ŞİKAYETİNİ GERİ ALDI

Daha önceki duruşmalara katılan E.P ise savcılıkta verdiği ifadesini değiştirerek sanıktan şikayetçi olmadığını söylemiş ve “Çocuğu aldırmak için bana yardımcı olmadı. Verdiğim paraları da yedi. Ailem de olayı öğrenince kendisinden şikayetçi oldum. Ancak şimdi ailem de ben de Emrah’tan şikayetçi değiliz. Evlilik hazırlığı yapıyoruz. Benimle zorla ilişkiye girmiş değildir. Kendi rızamla onunla birlikte oldum'' dedi. Ancak mahkeme, sanığa olay tarihinde 15 yaşından küçük olan genç kız ile cinsel ilişkiye girmek suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezası verdi.