BIST 10.182
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.401,79
HABER /  GÜNCEL

Müşerref Akay kimdir Nuray Hafiftaş'ın manevi annesi

Menekşe gözlü türkücü Nuray Hafiftaş dün kanserle verdiği savaşa yenildi ve hayatını 53 yaşında kaybetti. Kanser teşhisi konduğundan beri Nuray Hafiftaş'ın yanından hiç ayrılmayan Müşerref Akay gözyaşları içinde Nuray Hafiftaş'ın son anlarını anlattı. Çok umudu vardı, 14 Şubat'ta birbirimizin elini tuttuk ve sevgililer günümüzü kutladık, bir anda ne oldu gitti... Kurtaramadık onu diyerek gözyaşlarına boğuldu. Peki Nuray Hafiftaş'a manevi annelik yapan Müşerref Akay kimdir, kaç yaşındadır, aslen nerelidir, Müşerref Akay'ın kocası kim kaç çocuğu var?

Abone ol

Nuray Hafiftaş 53 yaşında hayatını kaybetti. Nuray Hafiftaş'ın son anlarını gözyaşları içinde anlatan Müşerref Akay ' o benim kuzumdu, garibimdi diyerek manevi annelik yaptığı Nuray Hafiftaş'ı ve birlikte verdikleri mücadeleyi anlattı. Peki Müşerref Akay kimdir, aslen nerelidir,kaç yaşındadır?

Menekşe gözlü, kadife sesli türkücü Nuray Hafiftaş genç yaşta ölümü ile herkesi üzdü. Arkasında gözü yaşlı dostlar bırakan Nuray Hafiftaş'ın ölümü en çok Müşerref Akay'ı üzdü. Kanser teşhisi konduğundan beri adeta manevi annelik yaptığı Nuray Hafiftaş'ın yanından bir an olsun ayrılmayan Müşerref Akay son anlarını böyle anlattı...

O benim kuzumdu, o benim garibimdi binlerce insan için yapayalnızdı. O benim kader arkadaşımdı, onunla çok şeyler paylaştık. Son ana kadar elini bırakmadım. Ne oldu birden bire ne oldu. Ben onun tedavisi için elimden geleni yaptım. Cumhurbaşkanına uşaltım, Abdülkadir Aksu'ya ulaştım. Allah onlardan bin kere razı olsun. Bir tek sözümle 15 dak.ka içinde hastaneye aldılar. Orada ona prensesler gibi baktık. O yaşasay, kurtaramadık. Hiç umudunu kaybetmedi. Bugün ele eleydik sevgililer gününü kutladık. Sevgiyle gitti kurtaramadık. Bu yalan dünyada ne olur bu kavgalar savaşlar bitsin.

MÜŞERREF AKAY KİMDİR: Müşerref Akay kimdir, “Türkiyem” adlı şarkısı ile tanınmıştır.

Müşerref Akay, 1952 yılında İstanbul‘da doğmuştur. Çerkez kökenlidir ve aslen Balıkesirlidir. Annesi Nebahat Akay’dır. Şeref adında erkek kardeşi vardır. Müşerref Akay, manken Şenay Akay‘ın da halasıdır.

Müşerref Akay, 14 yaşında Hürriyet gazetesinin açtığı ses yarışmasına katıldı. Aynı yarışmaya Selami Şahin de katıldı, orada onunla tanışıp iyi arkadaş oldular.

Eski eşi Mahmut Tezcan sayesinde şöhrete kavuşmuş bir Türk sanat müziği şarkıcısıdır.

1971 yılında Yılmaz Güney‘in ‘Baba’ filmiyle sinema oyunculuğuna başladı. 1983 yılında Mahmut Tezcan yapımcılığında yapılan “Türkiyem” filminde başrolde oynadı. O yıllarda “Türkiyem” şarkısı ortalığı kasıp kavurdu, onun tanınmasını sağladı.

1984 yılında başrolünde Yılmaz Güney‘in olduğu “O’na Çirkin Kral Derlerdi” sinema filminde Müşerref Akay da rol aldı.

Evlilikleri :
1.eşi: 1969 yılında Mahmut Tezcan ile evlendi. Tezhan (d.1979) ve Halil İbrahim Tezcan (d.1974) adlarında iki oğlu var. Ocak 1985 ayında boşandı.
2.eşi: İkinci birlikteliğini tekstilci İlhan Kaprol ile 1991 yılından 1994 yılına kadar yaptı.
3.eşi: 2000 yılının yazında Azeri Ekber Gence ile evlendi. Şişli Evlendirme Dairesi’nde gerçekleşen nikahı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül kıydı. Telsim Ortaköy bayii olan Ekber Gence ve Müşerref Akay’ın şahitliğini Tamer Yiğit ile Nejdet Aksalı üstlendi. 2003 yılında boşandı.
4.eşi: 16 Ocak 2009 tarihinde sigortacı Emin Atalay ile evlendi. Nikah şahitliğini Adnan Şenses yaptı. 2012 yılında boşandı.

NURAY HAFİFTAŞ BUGÜN DEFNEDİLECEK: Sanatçının dostlarından Müşerref Akay, Hafiftaş'ın bugün ikindi namazına müteakip Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verileceğini söyledi. Cenazesi devlet töreniyle defnedilecek olan Hafiftaş'ın arkadaşı Müşerref Akay, "Allah razı olsun cumhurbaşkanımızdan arkadaşıma yakışır bir şekilde olacak. Onun gönlü o kadar çocuksu, o kadar naiftiki... Hiç birzaman gösterişi sevmezdi. Halk kızıydı bende halk kızıyım. Sayın cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Hepimizin başısağolsun." ifadelerini kullandı.

Nuray Hafiftaş'ın eşi çıktı! Dayakçı kocası kimdir işte gizli evliliği

Ceyhun Çelik kimdir Nuray Hafiftaş'ın evliliği işte kocası