BIST 9.711
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,88
HABER /  GÜNCEL

ABD Menbiç'te Türk askeriyle savaşacak mı?

Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Menbiç kriziyle ilgili ABD'ye yönelik sert sözlerini köşesine taşıdı.

Abone ol

ABD ile ilişkiler kopma noktasına geldi. Menbiç'te teröristlerle birlikte siperde Türk askerine karşı nöbet tutan ABD'nin yanlışları, hükümeti öfkelendiriyor. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın "Bizi ikna etmek için gelmesinler” dediği ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson bugün Ankara'da olacak. Taraflar arasındaki gerilimi yazan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Bozdağ'ın kritik açıklamalarını köşesinde paylaştı.

MENBİÇ SORUSU: (...)Türkiye, artık ABD’siz hatta ABD’ye rağmen politikalar oluşturmayı öğrendi. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, ”ABD, Ortadoğu’da Türkiyesiz yapamaz. ABD, Ortadoğu’da YPG’ye dayanarak kalamaz. Ama Türkiye, ABD’siz yapar” dedikten sonra sıraladı:

“ABD, Katar’a ambargo koydu, başarılı olamadı.
İran’daki ayaklanmayı destekledi, başarısız oldu.
Kudüs oylamasında BM’de kaybetti.
Irak’ta, Suriye’de başarılı olamadı. Fırat Kalkanı operasyonunu engelleyemedi, Afrin’i durduramadı.
Sahada sürekli kaybeden ABD var”

Afrin ve Menbiç, Türk-Amerikan ilişkisinin sınanacağı yer olacak.

Şu sözler Bekir Bozdağ’a ait, ”Türkiye, giremesin diye ABD, Münbiç’e asker yığıyor. Oraya gireceğiz. O zaman ne yapacak ABD, Türk askeriyle savaşacak mı?” Soru önemli, cevabını ise sahada göreceğiz.

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Türkiye'yi açık açık tehdit etti

Tillerson'dan bir Türkiye açıklaması daha