BIST 10.052
DOLAR 32,37
EURO 34,74
ALTIN 2.434,68
HABER /  GÜNCEL

Murat Özkanın sorgusu yapıldı

''Ergenekon'' davasının bugünkü duruşmasında, tutuksuz sanıklardan Murat Özkan'ın savunması alınarak, çapraz sorgusu yapıldı.

Abone ol

''Ergenekon'' davasının bugünkü duruşmasında, tutuksuz sanıklardan Murat Özkan'ın savunması alınarak, çapraz sorgusu yapıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, savunması alınan Özkan, hem akrabası hem de iş ortağı olan sanık Mahmut Öztürk'ü, tutuklanmasının ardından cezaevinde ziyaret ettiğini ve onunla ilgilendiğini anlattı.

Tutuklu sanıklardan Oktay Yıldırım'ı geçmişte Öztürk aracılığıyla tanıdığını ve Yıldırım ve Öztürk ile Eminönü'de bir süre ''Hanedan'' adlı kafeyi işlettiklerini belirten Özkan, ticari anlaşmazlık nedeniyle kafenin kapanmasından sonra Yıldırım'ı görmediğini söyledi.

Tutuklu sanıklardan Kemal Kerinçsiz'i, yine Öztürk tutuklandıktan sonra, Muzaffer Tekin'in avukatı olması nedeniyle tanıdığını dile getiren Özkan, ''O tarihten sonra zaman zaman görüştük. En yakınınız tutuklanmış, ortada aylarca iddianame yok. Bu durumda tanıdığınız avukatlardan görüş almanız gayet normal'' diye konuştu.

Daha sonra geçilen çapraz sorguda savcıların Özkan'a, sanıklardan Nihat Yiğit ile tahliye olması sonrasında ''Kardak'' adlı restoranda yaptıkları ve Kemal Kerinçsiz'in de katıldığı görüşmeyi sormasına, Kerinçsiz tepki gösterdi.

Bu nedenle Kemal Kerinçsiz ile savcı Mehmet Ali Pekgüzel arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

Mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından duruşmayı yarın saat 09.30'a bıraktı.