BIST 9.968
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.425,38
HABER /  GÜNCEL

İstanbulda domuz gribi paniği

İstanbul'da tespit edilen virüsle ilgili tedavi süreci sürüyor. Amsterdam uçağında farkedilen virüsle ilgili iki kişinin tedavisi tamamlandı.

Abone ol

ABD'den yola çıkıp Amsterdam üzerinden Irak'a gitmek amacıyla İstanbul'a gelen ve yapılan tetkikte H1N1 virüsü belirlenen 2 kişi, yapılan tedavinin ardından tamamıyla iyileşerek, aile bireyleriyle birlikte İstanbul'dan uçakla Diyarbakır'a gitti.

H1N1 virüsü belirlendiği için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 1 haftadır tedavi gören ABD'li anne ile oğlu, bugün yapılan test sonuçlarının negatif çıkmasının ardından hastaneden taburcu edildiler.

Test sonuçları negatif çıkan aile üyesi diğer 4 kişiyle birlikte ABD Konsolosluğu'na ait araçla Atatürk Havalimanı'na getirilen 6 kişilik aile, Dışişleri Bakanlığı'ndan alındığı bildirilen özel izinle VIP Salonu'nun bekleme odasına alındı.

Bu sırada basın mensuplarının görüntü almasını önlemek amacıyla aile üyeleri yüzlerini ve başlarını havlularla kapatırlarken, konsolosluk görevlileri de aile üyelerini kollarıyla sarmalayarak koruma altına aldılar. Uçağın kalkış saatine dek bir bekleme salonuna alınan aile, burada yaklaşık 2 saat bekledi.

Aile, daha sonra yine başları ve yüzleri örtülü olarak THY uçağına götürülerek, saat 19.15'te Diyarbakır'a hareket etti.

Bu arada aileye ait 15 adet valiz, ellerinde eldiven ve yüzlerinde maske bulunan görevliler tarafından uçağa konuldu.

Öte yandan, VIP Salonu'na gelen CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Valisi Muammer Güler'i arayarak konuya ilişkin bilgi aldığını söyledi.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Hamzaçebi, aile için bir salonun ayrıldığını gördüğünü belirterek, kendisinin VIP Salonu'nda maskeli görevlileri görünce ilk anda tedirgin olduğunu kaydetti.

Hamzaçebi, ''Neden bu aileye VIP salonu ayrıldı, VIP personeli miydiler onu bilemiyorum. VIP personeli değillerse böyle bir salonun kendilerine ayrılmasını doğru bulmuyorum tabii ki. Özel bir statü tanınmış oluyor. Oysa sağlık nedeniyle özel bir statü değil, özel bir korumanın olması gerekiyor. İkisi sanıyorum birbirine karışmış burada'' diye konuştu.