BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Murat Karayılan'ın Ömer Güney paniği

Murat Karayılan, 3 PKK'lı kadının infazında iç hesaplaşma delilleri ortaya dökülünce panik oldu. Bir açıklama yaparak Güney'in PKK'lı olmadığını öne sürdü.

Abone ol

İNTERNETHABER - 3 PKK'lının infazında tüm işaretler Kandil'i gösteriyor. Fransız Savcı'nın yaptığı son açıklama da örgüt içi infaz ihtimalini doğruladı.

PKK üyesi Ömer Güney'in yakalanması ile birlikte cinayette suçüstü yakalanan Kandil, panik yaptı.


ÖMER GÜNEY KÜRT DERNEĞİNE ÜYE OLMUŞ


3 PKK'lı kadının infazından sorumlu tutulan Ömer Güney, Fransa'daki Kürt derneğine üye olmuş. Başvurusu 1 yıl 2 ay öncesine ait.

Fransızcası iyi olduğu için bir çok Kürt için tercümanlık yapıyormuş. Cinayet günü ise Güney'i arayan Fidan Doğan olmuş. (DEVAMINI OKU)

ömer-güneyin-kürt-derneğine-kayit-formu.jpg

ÖMER GÜNEY SAKİNE
CANSIZ'IN ŞOFÖRÜ

Ömer Güney ile Fransız Savcı basın toplantısı yaptı. Güney'in o binaya girerken görüntüleri var. Sakine Cansız'ı da binaya o getirmiş. (DEVAMINI OKU)

3-pkkli-kadinin-katil-zanlisi.jpg

ÖMER GÜNEY'İN AMCASI KONUŞTU

Ömer Güney PKK'lı mı? Amcası CNN Türk canlı yayına bağlandı ve soruları yanıtladı. (DEVAMINI OKU)

PKK YÖNETİCİSİNDEN BOMBA İDDİA!

PKK’nın Avrupa’daki yöneticisi Zübeyir Aydar, “Suikastin sızma sonucu işlenmiş olabileceğini” söyledi.(DEVAMINI OKU)

İlk anda PKK'ya yakınlığı ile bilinen ajans aracılığıyla yakalanan katil zanlısının "Türk olduğu" iddiası ortaya atıldı.

Fransa savcısının Ömer Güney'in 2 yıldır PKK'lı olduğunu açıklaması ile bu plan suya düştü.

Dahası Ömer Güney, Sakine Cansız'ın da şoförü çıktı. Paris'teki Kürt derneğinin üyesi olduğu belirlenen Güney, o gün "Fidan Doğan tarafından aranıp çağrılmış".

KARAYILAN "BİZDEN DEĞİL"

PKK elebaşı Murat Karayılan, 'iç infaza" dair deliller ortaya çıkmaya başlayınca örgüte yakınlığı ile bilinen ajans aracılığıyla hedef şaşırtmaya çalıştı.

Bugün bir açıklama yapan Karayılan, Ömer Güney'in PKK'lı olmadığını öne sürdü. Karayılan, "Savcı bilgi verirken 2 yıldan beri PKK üyesi olduğunu belirtiyor. Bir kişi PKK'ye 2 yılda öyle kolay kolay üye olamaz. PKK’nin Avrupa’da bu tarzda üye alma durumu yoktur. Bu bilgi yanlış bir bilgidir. Biz böyle bir kişiyi tanımıyoruz. Avrupa’daki yönetimimiz de tanımıyor. Ve hareketimizin bu isimde bir üyesi yoktur" iddiasında bulundu.

Karayılan'a göre Ömer Güney, Paris'teki Kürt derneklerine gelip giden bir kişiydi.

Ancak Fransa Kürt Dernekleri Federasyon başkanı bugün Güney'in üyelerini olduğunu belgesiyle birlikte ortaya koymuştu.

DIŞARDAN SIZDIRILMIŞ

Ömer Güney'in PKK bağlantılarını yalanlamaya çalışan Karayılan, "Mevcut bilgilere göre, bu kişinin dışarıdan sızdırılmış ve 2 yıldan beri çalıştırılan görevli bir kişi olma ihtimali yüksektir. Hareketimizin derin bir komployla karşı karşıya olduğu açıkça ortadadır" iddiasında bulundu.

TÜRKİYE YA DA YEŞİL ERGENEKON YAPTI

Murat Karayılan 3 PKK'lının infazındaki PKK izini silmek için de bildik yönteme başvurdu. Türk ve Nato Gladiosunun bu işi yapmış olabileceğini öne sürdü. İddiasına bir de 'yeşil ergenekon' ekledi.

Karayılan, "Sadece mevcut hükümeti aşan ve derin devlet denilen Ergenekon’un mu, yoksa mevcut hükümetin bilgisi dahilinde gelişen Yeşil Ergenekon'un entegre stratejisi doğrultusunda mı gelişmiş bir saldırı olduğu durumu net değildir. Burada Yeşil Ergenekon ihtimali daha yüksek gözüküyor" dedi.

SAKİNE CANSIZ DAĞA ÇIKACAKMIŞ

Paris'te öldürülen Sakin Cansız'ın öldürülmemesi halinde 3 gün sonra PKK'nın Kuzey Irak'taki Kandil Dağı'na gideceği iddia edildi. PKK'nın üst düzey sorumlularından Sozdar Avesta, PKK'ya yakınlığıyla bilinen bir internet sitesine "Sakine arkadaş, aslında iki üç gün sonra ülkede olması gerekiyordu. Kürdistan dağlarına dönecekti. Kendisi belli bir çalışma, kısa dönemli bir çalışma için o alana geçmişti. Belli işlemlerini tamamlayıp bu alana dönecekti. Büyük ihtimalle bunu biliyorlardı" dedi.