BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın ekmek çıkışı harekete geçirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'beyaz ekmek yemeyin' açıklaması Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Abone ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker , un üretimi için tebliğ değişikliği getireceklerini söyledi.

Sanatçı Ahmet Güneştekin'in CerModern'deki sergisinin açılışına katılan Eker, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yılın haziran ayında yayımladıkları tebliğ ile ekmeğin içerisinde asgari bulunması gereken kepek oranının artırıldığını, tuz oranının da azaltıldığını hatırlattı.

Ekmek satış noktalarında mutlaka tam buğday ekmeğinin bulunmasının da söz konusu tebliğ ile hükme bağlandığını belirten Eker, bazı fırıncıların denetim sırasında fabrikalardan gelen una göre ekmek yaptıklarını söylediklerini aktardı.

EKMEKTEKİ DEĞİŞİKLİĞİN AYNISI

Bu nedenle un üretimi ile ilgili yeni bir tebliğ hazırlığı içinde olduklarını ifade eden Eker, ''Bu tebliğde de paralel bir düzenleme yapıyoruz. Yani daha önce fırıncılara ekmek üretimi esnasında asgari bir kepek miktarı bulundurmaları yönünde bir tebldeğişikliği yapmıştık. Şimdi aynı tebliğ değişikliğini bu defa un üretimi için de getiriyoruz'' diye konuştu.

Eker, konuyu daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'a sunduklarında Başbakan'ın da kepekli ekmek tüketiminin artırılması, tam buğday ekmeğinin daha çok satılması yönünde düzenlemeler yapılması konusunda talimat verdiğini kaydetti.

Konuyu Gıda Kodeksi Komisyonu'na götüreceklerini bildiren Eker, daha sonra tebliği oluşturup uygulamayı başlatacaklarını sözlerine ekledi.