BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ömer Güney bakın nereye üye çıktı?

3 PKK'lı kadının infazından sorumlu tutulan Ömer Güney, Fransa'daki Kürt derneğine üye olmuş. Başvurusu 1 yıl 2 ay öncesine ait.

Abone ol

İNTERNETHABER - 3 PKK'lı kadını öldürmekle suçlanan Ömer Güney'le ilgili yeni bilgiler gün yüzüne çıkıyor.


ÖMER GÜNEY SAKİNE
CANSIZ'IN ŞOFÖRÜ

Ömer Güney ile Fransız Savcı basın toplantısı yaptı. Güney'in o binaya girerken görüntüleri var. Sakine Cansız'ı da binaya o getirmiş. (DEVAMINI OKU)

3-pkkli-kadinin-katil-zanlisi.jpg

ÖMER GÜNEY'İN AMCASI KONUŞTU

Ömer Güney PKK'lı mı? Amcası CNN Türk canlı yayına bağlandı ve soruları yanıtladı. (DEVAMINI OKU)

ömer-güney-pkkli-mi-amcasi-anlatti.jpg

PKK YÖNETİCİSİNDEN BOMBA İDDİA!

PKK’nın Avrupa’daki yöneticisi Zübeyir Aydar, “Suikastin sızma sonucu işlenmiş olabileceğini” söyledi.(DEVAMINI OKU)

Güney'in Fransa'daki bir Kürt derneğine üye olduğu ortaya çıktı. Bu üyelik 1 yıl 2 ay önce gerçekleşmiş.

Fransızcası iyi olduğu için bir çok Kürt için tercümanlık yapıyormuş. Cinayet günü ise Güney'i arayan Fidan Doğan olmuş.

Fransa Kürt Dernekleri Federasyonu (FEYKA)Başkanı Mehmet Ülker, üç Kürt kadınının infazına ilişkin soruşturmada tutuklanan şüphelinin bir yıl iki ay önce kendilerine bağlı bir dernekle ilişki kurduğunu söyledi.

KÜRT DERNEĞİNE 50 EURO İLE ÜYE OLMUŞ

Ülker’in anlatımına göre Ömer Güney’in Paris’teki Kürt dernekleriyle ilişkilenmesi 1 yıl 2 ay öncesine dayanıyor:

“2011 yılı Kasım ayında önce Paris kent merkezinde bulunan derneğe geliyor. Dernek Başkanına üye olmak istiyorum diyor. Dernek Başkanı Paris’in hangi bölgesinde ikamet ettiğini soruyor. Sarcel’de oturuyorum yanıtını alınca oraya en yakın olan Villiers-le-Bel Derneği’ne yönlendiriyor. Dernek yönetiminden birinin yanına gidiyor. 18 Kasım 2011 tarihinde Villiers-le-Bel’deki derneğimize üye oluyor. 50 Euro da aidat veriyor.

KÜRTLERE TERCÜMANLIK YAPMIŞ

Sonrasında herhangi bir üye gibi gidip gelmeye başlıyor. Samimi oluyor, dernek çevresindeki etkinlik ve aktivitelere katılıyor. Bir de Fransızcası iyiymiş, birçok insanımızın dil sorunu olduğu için işlemlerinde tercümanlık yapıyor. Giderek toplumumuz içinde dikkat çekmeyecek bir yer ediniyor. Ancak tüm araştırmalarımız bu kişinin hiçbir Kürt derneğinde resmi bir görev üstlenmediği yönündedir.”

ömer-güney.jpgÖmer Güney'in Kürt derneğine üyelik formu

O GÜN FİDAN DOĞAN ÇAĞIRMIŞ

Ülker sözlerine herkesin aklından geçirdiği şu soruyu yanıtlayarak devam ediyor: “Çok tanınmayan biri Sakine Cansız’ı nasıl büroya bırakabiliyor denebilir. Görünürde Villiers-le-Bel Derneğinin üyesi. Gecelere, aktivitelere katılan, dil sorunu insanlara tercümanlık yapmaya çalışan biri. Bu şekilde güven veriyor. Kendisini Fidan Doğan arkadaşımız arıyor. Sakine Cansız’ın Kürt Enformasyon Bürosu’na getirmesini istiyor.

BABA KÜRT ANNE TÜRK

Ömer Güney’in kendisini dernek çevresine “baba tarafım Kürt, anne tarafım Türk” şeklinde tanıttığını da ortaya çıktı. Güney çevreye ailesiyle arasının iyi olmadığını söylemiş ve 2010 yılında Münih’te bir evlilik yaptığını anlatmış.

PKK İLE İLGİSİ NE?

Fransa Kürt Dernekleri Federasyon Başkanı Ülker'in iddiasına göre Ömer Güney'in PKK ile bir ilişkisi bulunmuyor.

Ülker’in değerlendirmeleri şöyle:

“Bu cinayet sadece Ömer Güney’in yapacağı bir cinayet değil, bu inandırıcı gelmez. Bunun yanısıra, sanki örgüt içinde olan biri hatta kendisini PKK’li olarak tanıtmış. Ancak kurum temsilcilerinin bize verdiği bilgi ve araştırmalarımıza göre PKK ile ilgisi olmayan biridir. Zaten Remzi Kartal da dün akşam katıldığı TV programında Ömer Güney’in PKK üyesi olmadığını kesin bir dille belirtti.“