BIST 10.258
DOLAR 32,34
EURO 34,78
ALTIN 2.388,70
HABER /  EKONOMİ

Erkek turistler Türkiye'ye neden geliyor?

Türkiye her alanda olduğu gibi sağlık turizminde de son yıllarda büyük ilerleme kaydetti

Abone ol

Cazip fiyatlar ve Araplar arasında artan popülaritesi sayesinde Türkiye, sağlık turizmi alanında bölgede önemli cazibe merkezlerinden biri haline geldi.

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, Türkiye, diğer sağlık konularının yanı sıra "bıyık ve sakal estetik operasyonları" alanında da Araplar arasında büyük talep görüyor.

Arap kültüründe bıyığın 'yiğitlik ve büyüklük' gibi anlamlar taşıdığına dikkat çekilen haberde, Körfez ülkelerinden birçok kişinin üst dudaklarına sarkan, daha kalın bıyığa sahip olmak için Türkiye'ye akın ettiği belirtildi.

ERKEKLER İYİ GÖRÜNMEK İÇİN GELİYOR

Guardian, fiyatları 2 bin ila 7 bin dolar arasında değişen bu tür operasyonların ucuz olmadığına dikkat çekerek, "Buna rağmen Arap erkekler, daha iyi bir görünüme sahip olabilmek için bu parayı gözden çıkarıyor." yorumunda bulundu.

İstanbul Nişantaşı'nda bulunan bir klinik sahibi olan Estetik Cerrahi Doktoru Selahattin Tulunay, Guardian'a yaptığı açıklamada, her ay 60 civarında bu tür operasyonlardan yaptığını söylüyor. Tulunay, "Bazı erkekler iyi görünen bıyığın, önemli bir prestij kaynağı olduğunu düşünüyor." ifadelerini kullanıyor.

Bıyığın yanında saç ektirme operasyonları için Arap dünyasından Türkiye'ye çok sayıda turistin geldiği de belirtiliyor.