BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.412,33
HABER /  GÜNCEL

Mumcu suikastiyle ilgili şok ayrıntılar

1993'te bir suikast sonucu öldürülen Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu'dan çarpıcı açıklamalar.

Abone ol

Savcı Coşkun'un kendisine, ''Üstüme gelmeyin devlet yapmıştır, siyasi iktidar isterse çözer'' dediğini anlattı. CNN TÜRK'te yayınlanan Aykırı Sorular programına katılan Mumcu, o dönem olayın ilk savcısı Ülkü Coşkun'un görevini yerine getirmediğini söyledi.

SAVCI: BU İŞİ DEVLET YAPMIŞTIR

Bu olayda en dramatik nokta 18 Şubat'ta bilgime başvurmak için gelen ilk DGM savcısı Ülkü Coşkun, olayın ilk savcısı bir kere ben olayı ayrıntılarıyla anlatıyorum. 'Bunlar ayrıntı geçiniz' diyor. Üç patlama duydum diyorum. 'Bunlar ayrıntı geçiniz' diyor. 'Üstüme gelmeyin Güldal Hanım bu işi devlet yapmıştır. Siyasi iktidar isterse Devlet çözer' dedi. Basına söylerseniz yalanlarım dedi. Biz bu dilekçemizi veriyoruz.

DEVLET SIRRIDIR

Adalet Bakanlığı soruşturma açıyor. Yani savsakladığını söylüyoruz. O da rapor düzenliyor, müfettiş görevlendiriyor. Disiplin cezası verilmesi üzerine rapor hazırlıyorlar. Ülkü Coşkun asker olduğu için Milli Savunma Bakanlığı'na bu raporu yolluyorlar. Milli Savunma Bakanlığı 'ben disiplin cezasını uygulamayacağım' diyor. Neden uygulamayacağınızı sorduğumuzda 'devlet sırrıdır' dediler ve ceza vermediler. 

YALANCI TANIK VE UYDURMA TUTANAK

Bir tanık çıktı hatırlarsınız. Ayhan Aydın diye tanık çıktı. 'Bu insanları gördüm İslami Hareket Örgütü'nden bu kişiler' demiş. Bu kişilerin yakalanma tutanakları var. Tutanakta 26 Ocak yazıyor. 26 Ocak'ın üstü çiziliyor. Bir yerde unutuyorlar, diğer yerlerdekini çiziyorlar. 23-24 Ocak yazıyorlar tutanağın içinde. İçişleri o sırada Ağar, ve diyor ki 'sehven olmuştur' diyor. Dedim ki 'Önümüzde bir duvar örülüyor'. Sonra döndü dedi ki 'evet duvar örülüyor'. 'O zaman çekin bir tuğla yıkılsın' dedim. 'Yapamam' dedi. 'Çekilin kenara' dedim, 'onu da yapamam' dedi.