BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

BDP'nin restine Erdoğan'dan rest!

Dokunulmazlığımı kaldırın diyen BDP'lilere Erdoğan'dan cevap gecikmedi.

Abone ol
BDP'lilerin her fırsatta "dokunulmazlığımızı kaldırın" isteğine, Erdoğan'dan cevap geldi! Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamasında ilk kez dokunulmazlık konusunda net konuşan Erdoğan, BDP'li Özdal Uçar'ı kastederek"o zevatla ilgili kararımızı dokunulmazlıklarını kaldırarak cevap vereceğiz" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili soruları cevapladı. Erdoğan, "Dokunulmazlık zırhına bürünen bu zevatla ilgili kararımızı dokunulmazlıklarını kaldırılmak suretiyle vereceğiz. Ondan sonrası artık yargıya ait'' diye konuştu.

PARLAMENTOYA GÖNDERECEĞİZ
 
Başbakan Erdoğan basın mensuplarının sorularını yanıtlarken 4. yargı paketine de değindi. Üzerinde çalışılması gereken bazı maddelerin olduğunu düşündüklerini belirten Erdoğan nihai kararımızı verip bu yasayı parlementoya göndereceğiz dedi.
 
Başbakan Erdoğan merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümü üzerine yapılan zahir iddiaları ile ilgili de konuştu. Erdoğan bu iddialarla ilgi kesin bir bilginin kendisine ulaşmadığını belirtti.
 
FEZLEKEYE FARKLI BİR AÇIDAN BAKACAĞIZ
 
BDP'li Milletvekili Özdal Üçer'in tartışma yaratan ve halkı silahlandırmaya yönelik sözleri ile ilgili olarak konuşan Erdoğan, bu arkadaşlarla ilgili Meclis'e gelen fezlekelere bu serfer farklı bir açıdan bakacağız. Meclis'te önümüze gelen bu fezlekelere dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde işlemlere izin verip konuyu yargının alanına taşıyacağız dedi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'lilerin güvenlik güçlerine ilişkin tavırlarıyla ilgili soruya ''Dokunulmazlık zırhına bürünen bu zevatla ilgili kararımızı dokunulmazlıklarını kaldırılmak suretiyle vereceğiz. Ondan sonrası artık yargıya ait'' yanıtını verdi.
 
Başbakan bu açıklamasıyla bir geleneğini sürdürmeye devam etti. Genelde yurtdışı seyehatleri öncesi havalimanında yaptığı açıklamalarla gündemi değiştiren Başbakan Erdoğan dokunulmazlıkların kaldırılacağı açıklamasıyla geleğenini sürdürdü.