BIST 10.209
DOLAR 32,35
EURO 34,95
ALTIN 2.411,91
HABER /  GÜNCEL

Mumcu Erdoğan'a meydan okudu

ANAVATAN Lideri Mumcu 'Ankara Kulisi' programının canlı yayın konuğu oldu. Mal varlığı tartışmalarına değinen Mumcu, CNNTÜRK'ten Erdoğan'a adeta meydan okudu..

Abone ol

Gazeteci Fikret Bila, Murat Yetkin ve Nur Batur'un CNNTÜRK'te sunduğu 'Ankara Kulisi' programının canlı yayın konuğu olan Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, mavarlığı tartışmalarıyla ilgili ilginç açıklamalar yaptı. Erdoğan'ın malvarlığını açıklamaması yolundaki bir soruya Mumcu şu yanıtı verdi:

Açıklayıp, açıklamaması beni ilgilendirmez. Benim Başbakandan istediğim şey, şeffaflığı düzenleyecek yasayı çıkarmasıdır. Bu ülkede yapılamayan işlerin sorumlusu AKP'dir. Bugüne kadar AK Parti diyordum, artık demeyeceğim; zira artık ne aklığı ne de adaleti temsil ediyor. Bu şeffaflık yasası o kadar zor bir şey değil, istenildiğinde 20 dakika içinde yasalaşır, olur biter. Bunu yapmaktan kaçmak için siz habire lafı dolandırıp, başkalarının açıklamasına laf söylemeniz doğru değil.

GÖKKUBBEYİ BAŞINA YIKARIM!

Beni üzen şey şu. Laf dolaştırarak, lafı geveleyerek, insanları gölgede bırakma çabası. Ben buna izin vermem. Ben malvarlığımı açıkladım. Bunda eksik, yalan dolan yok. Herkes kendi hesabını versin. Kendi hesabını vermek yerine bizle uğraşırsa, ben o zaman gökkubbeyi o insanın başına yıkarım. Gökkubbe dediğiniz şey, hak ve adaleti temsil eder. Hele bir denesin. O zaman bakın görün neler oluyor? Biz daha onun kardeşinden, akrabalarından söz etmedik.

Murat Yetkin: Sayın Mumcu bildiğiniz bir şey mi var? Varsa niye saklıyorsunuz?

Benim hiçbir şeyi sakladığım yok.

Murat Yetkin: O zaman anlatın, canlı yayındayız.

Muratçığım senin istediğin formatta bir şey hissetmiyorum kendimi.


KURTLAR VADİSİ YORUMU

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, son günlerin olay filmi Kurtlar Vadisi'ni yorumladı. Mumcu, filmle ilgili sorulan soruya şöyle yanıt verdi:

"Ben galaya gittim ama ne yazık ki, filmin gösterim gecektiğinde uçağa yetişmek zorunda kaldığımdan izleyemedim. Filmin tartışılacağı muhakkak. Gördüğüm kadarıyla söylüyorum. Bu standart Hollwood tarzında yapılmış bir film. Rambo'nun Türk versiyonu. Burada diziden bu yana filme gösterilen ilgiyi tartışmak gerekiyor. Türk toplumu Kurtlar Vadisi dizisini haftalar boyunca takip etti. Bunun sinematografik nedenler mi, sosyo-psikolojik nedenler mi var? Bence ikincisi doğru. Son 10-15 yıl içinde gelişen olayların Türkiye ve benzeri ülkelerde yarattığı sosyo-psikolojik ortamlardır. İnsanlar süper güçleri bir tehdit olarak algılıyor. Bu tehdit olgusu kafalarda kurgulara neden oluyor. Bu tür filmler de bir anlamda boşalma ortaya çıkarıyor"

Filmde bir Amerikan düşmanlığını körüklüyor mu?

"Filmi görmedim. Bir şeyi körüklemekten çok, bir şeyi açığa çıkardığını söylemek lazım. Hazır bir talebe sunulan bir arz var burada. Bu film ne Türk-ABD ilişkileri etkiler ne de varolan ilişkileri zora sokar. Tam tersine olumlu bir yansıması bile olabilir."

UNAKITAN'IN ÜSLUBU HOŞ DEĞİL

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın üslubunun hoş olmadığını söyleyen Erkan Mumcu, "Unakıtan'la Başbakan Erdoğan arasında geçmişe dayanan bir dostluk ilişkisi var. Bu ilişkinin hangi boyutta olduğunu biz bilemeyiz. Sayın Erdoğan, Unakıtan'ı sakınmak zorundadır. Sayın Başbakan Unakıtan'dan sakınmak zorundadır" diye konuştu. Hükümette Abdüllatif Şener'in son yaptığı çıkışları takdir ettiğini söyleyen Mumcu, "Şener, Yüce Divan yolunu gördüğü için bunu yaptı" dedi.