BIST 9.931
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  POLİTİKA

Muharrem İnce: O generalin apoletlerini sökeceğim

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın konuşmasına alkış tutan Afrin harekatının başındaki isim korgeneral İsmail Metin Temel'i 30 Ağustos'ta emekli edeceğini söyledi.

Abone ol

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, "Türk ordusunun generali misin AK Parti'nin il başkanı mısın Herkes haddini bilecek. Herkes kurallara uyacak. Herkes anayasaya, yasaya uyacak. Bir general öyle bir şey yapamaz. Onun apoletlerini sökeceğim" dedi.

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, kısa süreleğine annesini görmek için geldiği memleketi Yalova'da gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"APOLETLERİNİ SÖKECEĞİM"
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasına alkış tutan bir generalin olduğunu da söyleyen İnce, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir general bir siyasi parti başkanının konuşmasında, ki o konuşmada vatan demiyor, bayrak demiyor, millet demiyor, o konuşmada beni eleştiriyor. Beni eleştirdiği yerde general de Erdoğan'ı alkışlıyor. 30 Ağustos'ta ilk emekli edeceğim general o general. Onun apoletlerini sökeceğim. Türk ordusunun generali misin, AK Parti'nin il başkanı mısın Herkes haddini bilecek. Herkes kurallara uyacak. Herkes anayasaya yasaya uyacak. Bir general öyle bir şey yapamaz. Yaptırmayacağım. Göreceksiniz, 30 Ağustos'ta onu emekli edeceğiz. Apoletlerini sökeceğim onun" dedi.

O İSİM 2. ORDU KOMUTANI İSMAİL METİN TEMEL
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen gün partisince Malatya’da düzenlenen mitingden sonra Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) tarafından organize edilen “Esnaf buluşmasına” katılmıştı. Erdoğan burada CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi hedef alarak “Çırağa dükkan teslim edilmez. Siyasetin çıraklarına da Türkiye emanet edilmez. Siyasette hiçbir başarısı, hiçbir tecrübesi olmayanlara ülkenin yönetimini asla veremeyiz. Kardeşlerim; girdiği her yarışı kaybedenlerin ne kendilerine, ne de milletimize verebilecekleri bir şey yoktur” demişti.

Erdoğan’ı bu sözleri salonun ön sıralarında bulunan TESK ve TOBB gibi patron örgütü başkanlarından büyük alkış alırken, alkışlayanlar arasında 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel de bulunuyordu.