BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.506,89
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan bedelli bekleyenleri umutlandıran yeni açıklama

Bedelli askerlik bekleyenlere güzel haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Bugüne kadar hükümet kanadından bedelliyle ilgili bir çalışmanın söz konus olmadığı sürekli dillendirilse de Erdoğan bedelli askerliğe yeşil ışık yaktı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam katıldığı NTV ve Star televizyonlarının ortak yayınında gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. İlk kez bedelli askerlikle ilgili yasa bekleyen on binlerce vatandaşa umut olabilecek bir açıklama yaptı.

Bedelli askerlik konusu daha önce çok kez gündem gelmiş, ilgili bakanlık da dahil bir çok bakan bedelli askerliğin hükümetin gündeminde olmadığını söyleyerek bu kapıyı kapatmışlardı. Sadece Başbakan Yıldırım'ın bedelli askerliğe müspet bakıyorum sözleri sonrası bedelli bekleyenler yeniden umutlanmış ancak hükümet cephesinden bu yönde herhangi bir olumlu adım ya da sinyal de gelmemişti. O sinyali ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşamki yayında verdi. Erdoğan'ın sözleri bedelli bekleyen on binlerce vatandaş için umut oldu.

ERDOĞAN: GEREKEN ADIMI ATARIZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan bedelli askerlikle ilgili soruya "Seçimden sonra bu konuyu Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığı ile konuşuruz. Gereken adımı atarız." yanıtını verdi. Erdoğan'ın bu sözleri bedelli askerlik seçimden sonra çıkar mı sorusunu gündeme getirdi.