BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Muğla ve Çanakkale'de orman yangını çıktı! Rüzgarla birlikte alevler yayıldı

ÇANAKKALE'nin Gelibolu ilçesi ile Muğla'nın Yatağan ilçesinde orman yangınları çıktı. Alevler rüzgarın etkisi ile büyüdü. Muğla'daki yangın ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınırken, Çanakkale'deki yangın devam ediyor. Pazarlı köyü tedbir amaçlı boşaltıldı.

Abone ol

Çanakkale'nin Gelibolu Ilgardere mevkisinde ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Bunun üzerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünce bölgeye ekipler yönlendirildi. Ekipler, yangına havadan ve karadan müdahale ediyor. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Orman Bölge Müdürü Enver Demirci ile Pazarlı köyüne gelerek söndürme çalışmasına ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

"Yangın, rüzgarın da etkisiyle maalesef hızla büyüyor"

Vali Aktaş, gazetecilere, ilde görevli ekiplerin müdahaleyi sürdürdüğünü, komşu illerden istenen takviye ekiplerin bölgeye yaklaştığını söyledi. Orman Bölge Müdürlüğünün personeli, iş makineleri ve arazözleriyle, tüm imkanlarıyla sahada olduğunu belirten Aktaş, şöyle konuştu:

"Yangın, rüzgarın da etkisiyle maalesef hızla büyüyor. Rüzgar çok şiddetli, önlemeye çalışıyoruz. Sizin aracılığınızla vatandaşlarımızı uyarıyoruz, teyakkuzda olmalarını istiyoruz. Boşaltılan tek köy var. Pazarlı köyü tedbir amaçlı boşaltıldı. Jandarmamız da bölgede, çevrede güvenlik önlemi alıyor. İnşallah kısa sürede durdurmayı başarırız."

1 köy boşaltıldı

Yangının başladığı bölgeye yakın olan Pazarlı köyü tedbir amaçlı boşaltıldı.

Muğla'da yangın: 4 hektar alan zarar gördü

Muğla'nın Yatağan ilçesi Bencik Mahallesi’nde yangın meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yerleşim yerlerine yakın noktada bulunan ormanlık alanda, henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Kısa sürede bölgeye gelen ekipler, yangına 4 helikopter 3 uçak ile havadan, 17 arazöz, su tankeri ve söndürme ekipleriyle de karadan müdahale etti.

Bölgede etkili olan lodos sebebiyle de sık sık yön değiştiren alevler, ekipleri yoğun çabasıyla kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ederken yangın nedeniyle 4 hektar alanın zarar gördüğü tespit edildi.