BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,81
ALTIN 2.424,32
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Muğla Valisi'nin bayrak hassasiyeti

Vali Ahmet Altıparmak imzasıyla ilgili kurumlara gönderilen genelgede, yırtık ve solmuş bayraklar konusunda gereken hassasiyetin gösterilmesini istendi.

Abone ol

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak imzasıyla yayınlanan genelgede, “Turizm bölgesi olan ilimizde özellikle turistlik İlçelerimizdeki işyerlerinde Türk Bayrağı’nın, kirli, soluk ve yırtık bir şekilde asıldığı, yabancı bayrakların yanında Türk Bayrağı’nın küçük boyutlarda kaldığı ve üzerine Türk Bayrağı resmedilen balonları çocukların futbol topu olarak kullandıkları Valiliğimize gelen duyumlardandır.

Devletimizin, Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın simgesi olan Bayrağımızı, taşıdığı manevi değerlerin bilinci içinde layık olduğu şekilde korumak, kollamak ve gereken saygıyı göstermek başta kamu görevlileri olmak üzere her Türk vatandaşının vazgeçilmez bir görevidir.

Kamu Kurum ve Kuruluşları ile özel sektöre ait tesislere ve deniz taşıtlarına çekilen ve makamda, masa üstlerinde ve Atatürk köşelerinde bulunan Türk Bayraklarının standardını ve özelliğini yitirmesi, eskimesi, solması, yırtılmış ve kullanılamayacak duruma gelmiş olması halinde hiçbir uyarıya gerek kalmaksızın derhal yenisi ile değiştirilmesi sağlanacak, standardını yitiren bayraklar için ilgi (c) Yönetmelik doğrultusunda işlem yapılacaktır. Kaymakamlıklarımız, güvenlik kuvvetlerimiz, kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişilere haiz kuruluşlar, Bayrağımıza gereken özen ve hassasiyeti göstermeye devam edecekler ve konunun takipçisi olacaklardır.

2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu'nun 7’inci ve Türk Bayrağı Tüzüğü'nün 26’ncı maddelerinde ‘Bayrağımızın yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk olarak veya taşıdığı manevi değerleri zedeleyecek biçimde kullanılamayacağı’ belirtilmektedir.

Devletimizin ve Milletimizin İstiklal ve Hürriyet Meş'alesi, Gurur ve Şeref Nişanesi olan Bayrağımıza gereken saygı ve özenin gösterilmesini, Türk Bayrağı Kanunu ve Türk Bayrağı Tüzüğü hükümlerinin, herhangi bir uyarıya gerek kalmadan ilgililer ve görevliler tarafından da takip edilerek uygulanmasını, bu konuda herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini, aksine hareket edenler hakkında 2893 Sayılı Yasanın cezalar başlıklı 8’inci maddesi hükümlerine istinaden işlem yapılacağı hususunun bilinmesini isterim” denildi.