BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.499,38
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Ford yılsonu hedefini belirledi

Geçen yıl yaklaşık 175 bin adet araç üreten Ford Otosan 2010 yılı için de yılsonu hedefini belirledi.

Abone ol

Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Kabatepe, geçen yıl yaklaşık 175 bin adet araç ürettiklerini, 2010 yılında bu üretimi yüzde 22 civarında bir artışla 213 bine çıkartmayı hedeflediklerini bildirdi.

Kabatepe, “Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği ve Çözümü İçin Kümelenme Konferansı”na katılmak için geldiği Konya’da, Ford Otosan’ın 50. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını ve buna paralel kampanyalar başlattıklarını belirtti.

Satışları biraz daha canlandırmak ve Ford markasıyla tüketiciler arasındaki bağları daha güçlendirmek için çeşitli kampanyalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Kabatepe, bu kampanyaların gerek yerli üretim, gerekse ithal edilen araçların satış adedinde etkili olduğunu kaydetti.

Kabatepe, bu artışı aslında sadece kampanyalara bağlamamak gerektiğini de belirterek, “Bunları sadece bir tek olguya bağlamak doğru değil. Tabii kampanyaların olumlu etkisi oluyor, ancak diğer adımlar da önemli. İhracattaki olumlu gelişmeleri takip ediyoruz. Özellikle Amerika pazarında attığımız önemli adımlar ve atılımlar sayesinde ivme yakaladık” dedi.

Ürünün kalitesi, beğenirliği, yeni pazar atakları ve muhtelif kampanyalar üst üste konulduğunda üretim artışının daha iyi açıklanabileceğini ifade eden Kabatepe, şunları kaydetti:

“Geçen yıl 175 binler civarında araç ürettik. Şu anki konjonktürde yıl sonu toplam üretim hedefimizi 213 bin olarak belirledik. Ancak pazar şartları, satışın artması ve konjonktüre göre bu hedef daha da artabilir. Özellikle ihracata yönelik çalışmalara ağırlık veriyoruz. Piyasanın şu anda içine girdiği olumlu konjonktür, olumlu yönde alınan sinyaller, ihracattaki olumlu gelişmeler bizlere bu hedefleri aşacağımız umudunu veriyor. 2010 yılından beklentilerimiz yükseldi. Tabii yine de temkinli olmak ve ileriye doğru adımları daha temkinli atmak lazım.”

2010’DA HEDEF 1 MİLYON

Kabatepe, geçtiğimiz yıl özellikle otomotivde verilen muhtelif destekler ve ÖTV gibi indiriminin binek otomobil satışlarını artırdığını, KDV ağırlıklı olan ticari vasıtaların ise bu indirimden fazla pay alamadığını bildirdi.
Bu nedenle geçen yıl ticari araçların, binek otomobillere kıyasla fazla bir atılım gösteremediğini anlatan Kabatepe, “Bu yıl hem binek otomobil hem de ticari araç için mevzuatta herhangi bir destek söz konusu değil. Bu nedenle hem binek otomobilde hem ticari araçta geçtiğimiz yıla göre önemli bir artış bekliyoruz. Bir aksilik olmadığı takdirde, 2010 yılı için Türkiye’de toplam taşıt üretiminin de bir milyonlu rakamlara ulaşacağını tahmin ediyorum. Bu rakam geçen yıl 870 bin seviyelerindeydi” diye konuştu.

Kabatepe, 1 milyon hedefinin bu yıl için alınması gereken mantıklı ve başarılı bir hedef olduğunu sözlerine ekledi.