BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,04
ALTIN 2.494,86
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Göletler hayvancılığı geliştirecek

Vali Barut, İl Özel idaresinin tarımsal sulama çalışmalarını yerinde inceleyerek, Aktoprak ve Emirler göletlerini gezdi.

Abone ol

Niğde Valisi Âlim Barut,  İl Özel idaresinin tarımsal sulama çalışmalarını yerinde inceleyerek, Aktoprak ve Emirler göletlerini gezdi. 2010 yılında KÖYDES kapsamında iki gölet projesine 650 bin  TL ayırdığı açıklandı.

Niğde Valisi Alim Barut, göletlerin tarım sektöründe ve hayvancılık alanında büyük öneminin olduğunu söyledi.

Vali Barut, inşa edilen göletlerin tarımsal ve hayvansal sulamaya cevap vereceğinin altını çizerek,  Suyun her geçen gün insan hayatında ve doğal yaşamda öneminin arttığını belirtti.

Niğde Valisi Âlim Barut Ulukışla İlçesi Aktoprak ve Emirler'de inşa edilen göletde yerinde incelemelerde bulunarak, göletler hakkında bilgi aldı. Vali Âlim Barut’a incelemeleri esnasında; İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan, Ulukışla Kaymakam Vekili Hüseyin Çam, Aktoprak Belediye Başkanı  Ali Akpınar ve diğer il genel meclis üyeleri ve il özel idare yetkilileri eşlik etti.

2010 yılında Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamında iki gölet projesine 650 bin  TL ayırdıklarını ifade eden Vali Barut, tarımsal sulamaya son derece önem verdiklerinin ve  kıt su kaynaklarının doğru kullanılması gerektiğinin önemli olduğunu vurguladı.

Niğde Haber