BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Muğla Japonların gözdesi oldu

Muğla, Japonya’nın Tokyo kentinde JATA tarafından düzenlenen Dünya Turizm Fuarı’na katıldı.

Abone ol

Turizmde gözünü Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerine çeviren Muğla, Japonya’nın Tokyo kentinde Japonya Seyahat Acenteleri Birliği (JATA) tarafından düzenlenen Dünya Turizm Fuarı’na katıldı.

Beraberinde Milas Belediye Başkanı Muhammed Tokat ve Fethiye Çiftlik Belediye Başkanı Mehmet Halil Doğan ile birlikte katılan Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer Tokyo dönüşü Japonya’daki fuar ile ilgili değerlendirme yaptı.

Özer yaptığı açıklamada, “Muğla’dan Japonya’ya giden ilk turizm heyeti olduklarını” belirtirken, “Fuarda Muğla’nın dışında Kapadokya bölgesi temsilcileri ile Van, Hatay, Çanakkale ve Amasya illeri vardı. Onlar İngilizce broşürler dağıtırken, kendini, bölgesini Japonca anlatan tek il biz olduk. Yılda 15 milyon Japon yurt dışına çıkıyor. Türkiye’ye ise yılda yaklaşık 150 bin Japon geliyor. Bunların da büyük bölümü Kapadokya Bölgesi ile Çanakkale’ye geliyor. Japonlar hafif güneşe çıksa, hemen şemsiye açıyorlar. Güney, Kum, Deniz Turizmi ile ilgileri yok. Arkeolojiye, doğal ve tarihi çevreye, insan yaşamına ilgililer. Muğla onların aradıkları bütün özellikleri bir arada sahip olan neredeyse tek ilimiz. Muğla’ya gelmemeleri için hiçbir neden yok. Eğer kendimizi tanıtabilirsek, kısa zamanda Japonlar için önemli bir destinasyon haline gelip, kış aylarında da turizm yapabiliriz” dedi.

Tokyo’da 2 günde 110 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda Japonca tanıtımın yanında zeybek gösterisi ve Muğla Mutfağı’ndan örneklerle büyük ilgi gördüklerini belirten Turizm İl Müdürü Dr. Özer, “Uzakdoğu’dan çok umutluyuz. Sayın Valimiz Fatih Şahin’in de katılımıyla önümüzdeki günlerde Çin’e de gideceğiz. Çin’de Türkiye merakı başladığını duyuyoruz. İlk giden kazanır. Tokyo fuarında Japon tur operatörleri ile görüştük. Görüşmelerimiz verimli oldu. İki hava alanımız, kaliteli tesislerimiz, doğal ve tarihi çevremiz ile ilgilerini çektik. Kendilerini davet ettik. Önümüzdeki ay gelecekler” diye konuştu.

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer’in düzenlediği basın toplantısında kurumun yeni Müdür Yardımcısı M. Kaan Erge ile Muğla Müze Müdürü Fütuhaf Özkaynak ve İl Kütüphane Müdürü Rüveyda Güler de hazır bulundu.