BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Pakistan'a 228 bin lira yardım

Uşak valiliği aracı oldu. Pakistan için halktan yardım toplandı. 2 tır ve 228 bin lira yardım toplandı.

Abone ol

Uşak Valiliği tarafından düzenlenen kampanya ile sel felaketinden etkilenen Pakistan'a ulaştırılmak üzere toplanan 2 tır dolusu battaniye ile 228 bin lira yardım, törenle Kızılay yetkililerine teslim edildi. 

Vali Özdemir Çakacak, valilik önündeki meydanda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Pakistan'da yaşanan sel felaketinin herkesi derinden üzdüğünü söyledi. 

Çakacak, Pakistan'daki selzedelere yardım konusunda Türk milletinin kadirşinaslığını bir kez daha gösterdiğini, Türkiye'nin her bölgesinde başlatılan yardım kampanyalarıyla seferber olduğunu anlattı.

Vali Çakacak, Türk milletinin yardımlarının, sadece afetlerle sınırlı olmadığını, dünyanın neresinde olursa olsun, mağdur durumda olan insanlara yardım elini uzattığını kaydetti.

Uşak Valiliği öncülüğünde, belediye, ticaret ve sanayi odası, borsa, sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek bir toplantı yaptıklarını ifade eden Çakacak, ''Bu kuruluşlarımızın da yardımıyla hemen ekipler oluşturuldu. Uşak halkı da bu konuda hassasiyetini gösterdi. 18 bin 663 battaniye ve 228 bin lira toplandı. Ayrıca Kimse Yokmu Derneği'nin topladığı 5 bin 500 battaniyeyle bu sayı 24 bine yakın battaniye ulaştı. Bunlar Pakistan'daki selzedelere ulaştırılacak'' dedi.

Konuşmanın ardından 2 tır dolusu battaniye ile toplanan para, Kızılay yetkililerine teslim edilerek yola çıkarıldı.