BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li başkanlar Kars'a hareket etti

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin cuma günü kılacağı namaz öncesi, il başkanları harekete geçti.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ve il başkanlarının Kars'ta bulunan Ani Harabeleri'ndeki Fethiye Camii'nde kılacakları cuma namazı öncesi il başkanları bu kente hareket etti. Sivas'ta toplanan 13 il başkanı adına konuşan MHP Sivas İl Başkanı Kürşat Ergün, Fethiye Camii'nde kılacakları namazın manevi değerinin çok büyük olduğunu söyledi.

Sümela Manastırı ve Akdamar Kilisesi'nde gerçekleştirilen ayinlerin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı, MHP'nin asırlar önce camiye çevrilen Ani Harabeleri'nde bulunan Fethiye Camii'nde cuma namazı kılmak istemesine olumlu cevap verdi. Bunun üzerine MHP'nin İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan il başkanları Sivas'ta toplandı. Aralarında Ankara, Kayseri ve Eskişehir il başkanlarının bulunduğu 13 başkan, karayoluyla Kars'a doğru hareket etti.

Hareket öncesi bir açıklama yapan MHP Sivas İl Başkanı Kürşat Ergün, 1064 yılında Alparslan tarafından fethedilen Ani Harabeleri'nin Anadolu'nun fethinin başlangıç noktası olması nedeniyle önemli olduğunu söyledi. Burada kılacakları cuma namazının kendileri için manevi açıdan çok önemli olduğunu belirten Ergün, burada namazın kılınıp kılınamayacağının tartışma konusu yapılmasına bir anlam veremediklerini söyledi. Ergün, "İzin meselesinin tartışılması bile abesle iştigaldi. 'Kiliseler ibadete açıldı' diye alkışlayanların, Ani Harabeleri'ndeki Fethiye Camisi'nde cuma namazı kılınmasını anayasa aykırı mı değil mi diye tartışmaya açması bizi üzdü." diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de hazır bulunacağı namaz sonrası MHP, 2011 genel seçim çalışmalarını buradan başlatacak.