BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çukurova Tıp Fuarı 2010 başladı

TÜYAP Adana Fuarcılık tarafından düzenlenen Çukurova Tıp Fuarı yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayacak.

Abone ol

TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, ''Konusunda bölgenin tek fuarı olan Çukurova Tıp 2010'a, 24 ülkeden 247 firma ve binin üzerinde ziyaretçi, iş adamı ve akademisyen bekliyoruz'' dedi.

Ersözlü, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki açılış töreninde yaptığı konuşmada, Çukurova Medikalciler Derneği, Sağlık Turizm Derneği, Adana İl Sağlık Müdürlüğü, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi, Adana Tabip Odası, Adana Dişhekimleri Odası ve Adana Eczacı Odası işbirliğiyle düzenlenen fuarın, 30 Eylül-3 Ekim arasında gerçekleştirileceğini kaydetti.

Her tür donanım sergileniyor

Sağlık konusunda bölgenin tek fuarı olan etkinliğe, 24 ülkeden 247 firma ve binin üzerinde ziyaretçi, iş adamı ve akademisyen beklediklerini kaydeden Ersözlü, şöyle devam etti:

''Fuar, sektördeki gelişmeleri ve tıp dünyasındaki yenilikleri gösterecek olması açısından büyük önem taşıyor. Ayrıca, tıp ve medikal firmalarının tek çatı altında toplandığı büyük bir organizasyon. Fuarımız, sektörün ulusal ve uluslararası pazarlarında hizmet veren profesyonellerini bir araya getirecek. İleri teknolojik ürünlere, tıp sektöründe kullanılan cihaz, malzeme, laboratuvar ve hastane donanımlarına yönelik firmalara ev sahipliği yapacak. "

KKTC'li Bakan da katıldı

KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif de sağlığın her şeyden önemli olduğunu belirterek, ''Sağlıksız insan ileriye yönelik program yapamaz. Sağlıksız millet de ileri doğru adım atamaz, büyüyemez, gelişemez. Sağlık için atılan her adımı destekliyoruz. Sadece Adana değil, her ilimizde sağlık hizmeti yerinde veriliyor. Türkiye'de sağlık sektörü artık çok ilerledi'' dedi.
Ardından Kaşif, Adana Vali Vekili Fikret Deniz, Aldırmaz ve Ersözlü ile diğer protokol üyeleri, kurdeleyi keserek açılışı yaptı ve fuarı gezdi.