BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çanakkale'de 'halk otobüsü' protestosu

Çanakkale'de haksız kazanç elde ettikleri gerekçesiyle Halk Otobüsü Kooperatifçileri'ne yönelik operasyon düzenlenmişti.

Abone ol

Çanakkale'de, kendilerini ''Belediye Denetimli Halk Otobüsü İşletmecileri Mağdurları'' olarak tanıtan bir grup, basın açıklaması yaptı.

Adliye önünde toplanan yaklaşık 40 kişilik grup adına açıklamayı, belediye denetimli halk otobüslerinin bağlı bulunduğu kooperatifin üyesi Yücel Geçim yaptı.

Geçim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin, yaklaşık 1,5 yıl süren, çok ciddi teftişinden sonra düzenlenen raporla, kooperatif yöneticilerinin yolsuzluklarının açıkça ortaya çıktığını öne sürdü.

Yöneticilerin üyelere yapmış oldukları haksızlıklar, üyelerin rızkları ile nasıl oynandığı, hak edişlerinin yaklaşık yüzde 80 oranında masraf adı altında kesilerek kendilerinin iflasa sürüklenmesi hakkında daha önce de beyanlarının olduğunu dile getiren Geçim, şunları söyledi:

''Çanakkale Emniyet Müdürlüğünün operasyonu ile gözaltına alınan 40 kişinin tamamı, sanki hiçbir suç işlememişler gibi mahkeme tarafından serbest bırakılmıştır. Şimdi sormak hakkımız değil mi? Bunca zaman yapılan haksızlıklar nedir? Haksızlıklara uğratanlar nerede? Üzülerek söylüyoruz ki, hepsi kollarını sallaya sallaya, görevlerinin başına döndü.''

Yücel Geçim, yurttaşı bu kadar savunmasız bırakabilen kurumların uygulamalarının bundan sonra da takipçisi olacaklarını ifade ederek, ''Hangi kurum, hangi kurumun içindeki hangi saygın kişi incinecekse incinsin, zedelenecekse zedelensin, itibar kaybına uğrayacaksa uğrasın. Bunun asla bizim kayıplarımız kadar ağır olmayacağını anlamak ve anlatmak zorundayız. Bu memlekette namuslular da, namussuzlar kadar cesaretli olmalıdır'' dedi.

Açıklamanın ardından, Geçim ve beraberindekiler, can ve mal güvenliklerinin sağlanması talebiyle savcılığa başvuruda bulundu.

Çanakkale'de 22 Eylül tarihinde yapılan operasyonda, suç örgütü kurup haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla, aralarında Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü H.G. ile belediye denetiminde hizmet veren halk otobüslerinin bağlı bulunduğu S.S. 18 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi yönetici ve üyelerinin de bulunduğu 40 kişi gözaltına alınmış daha sonra bu kişiler serbest bırakılmıştı.