BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mugan gecesi, Kars'tan büyük alkış aldı

Etkinlikte Azerbaycan'ın dünyaca ünlü sanatçıları Nasir Atapur ve Revane Erebova performanslarıyla göz doldurdu.

Abone ol

Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Kars’ta 2’nci kez Azerbaycan Mugam Fırtınası estirdi.

Kars İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen Mugam Gecesi'ne Azerbaycan'dan gelen ünlü sanatçılar Nasir Atapur ve Revane Erebova damgasını vurdu. Mugam Gecesi’ne Edebiyat Öğretmeni, Şair-yazar İbrahim Çapan’ın eşsiz yorumları da eklenince gece de duygulu anlar yaşandı.

Geceye Belediye Başkan Vekili Haydar Yılmaz, Azerbaycan Kars Başkonsolos Yardımcısı Günay Ramazanova, İzmir Azerbaycan Kültür Merkezi Başkanı ve aynı zamanda Türkiye’deki ilk Azerbaycan Televizyonu Kurucusu Avukat Cemal Mehmethanoğlu, Kars Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Murtaza Karaçanta, kamu kurum ve kuruluşlarının amir ve memurları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kars Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Murtaza Karaçanta, gecede yaptığı konuşmasında Kars ile Azerbaycan arasında bir kültür köprüsü kurmayı amaçladıklarını ifade etti.

Topraklarımızı geri verin

Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Murtaza Karaçanta: “Gündemde yer alan Türkiye ile Ermenistan arasındaki münasebetlerde Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki başta Karabağ sorununun giderilmesi gerekiyor. Bunun için öncelikle Azerbaycan’ın işgal altında olan toprakları geri verilmelidir. Biz iki devlet bir milletiz. Daha doğrusu biz çok devlet bir milletiz.”

Gece geç saatlere kadar süren Mugam Fırtınası sonrasında ise ilimizde Azerbayacan kültürünü yaşatan ve bu kültüre büyük katkılar sunan, Göksal Kaygısız, İbrahim Çapan ve Azerbaycan Türk Halk Oyunları Topluluğu’na teşekkür belgesi verildi.