BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,05
ALTIN 2.467,06
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Müteahhitlerden para alınmayacak

Altındağ Belediyesi, 6 gecekondu mahallesinde inşaat yapacak kişi ya da müteahhitlerden inşaat ücreti alınmayacağını açıkladı.

Abone ol

Altındağ Belediyesi basın merkezinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Meclisi, 150 bin kişinin yaşadığı ve büyük bölümü gecekondu olan Ulubey, Önder, Hacılar, Doğantepe, Başpınar ve Feridun Çelik mahallelerinde imara göre yapılaşmaya giden kişi ya da müteahhitlerden, 25 bin liraya varan inşaat ücretinin alınmamasını kararlaştırdı.

Söz konusu mahallelerde imara göre yapılaşmanın yok denecek kadar az olduğunu belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, bu mahallelerde de imar planına uygun yapılaşmanın özendirilmesi amacıyla, belediye meclisinin böyle bir karar aldığını ifade etti.

Uygulamanın bir yıl geçerli olduğunu belirten Tiryaki, ''Belediyeler açısından bu ücretler önemli gelir kaynakları. Ancak Altındağ Belediyesi olarak biz böyle bir fedakarlık yapmaya hazırız. Yeter ki bu mahallelerde gecekonduların yerine modern yaşam alanları alsın'' dedi.

Alınan kararla, bu mahallelerde inşaat yapacak müteahhitlerin parsel başına yaklaşık 15 bin liralık bir kazancı olacağını ifade eden Başkan Tiryaki ''Altındağ'ın bazı mahallelerinde de hızla yapılaşmanın başlayacağını ümit ediyorum. Müteahhitleri, gecekonduların bulunduğu mahallelerde inşaat yapmaya çağırıyoruz. Biz üstümüze düşen fedakarlığı yapıyoruz. Şimdi sıra müteahhitlerde'' şeklinde konuştu.

Altındağ Belediye Meclisinin kararına göre ücret alınmayacak kalemler şöyle:

"İmar durumu (çap) ücreti, yol kotu ücreti, temel vize ücreti, gabari etüt ücreti, ruhsat ücreti, istinat duvarı ruhsat hizmet ücreti, yer görme ücreti, m2 tasdik ücreti, ruhsat yenileme ruhsat tanzimi ücreti, belge karşılığı isteğe bağlı seviye tespiti ücreti, proje tashihat ücreti, suret proje tasdik ücreti, asansör kontrol ve kullanım izin belgesi ücreti, müellif kayıt yenileme ücreti, iskan kontrol ücreti, fotoğraf tasdik ücreti, iş yeri için ağaç ücreti, iş bitirme belgesi tanzim ücreti, statik rapor tasdik ücreti, cins tashihat ücreti, asansör tatbikat projesi tasdik ücreti ve röleve ölçü krokisi ücreti".