BIST 10.124
DOLAR 32,38
EURO 34,82
ALTIN 2.400,00
HABER /  GÜNCEL

Ünlü tarihçiden spikere Ayasofya fırçası

TRT Türk ekranı, İlber Ortaylı'nın öfkesine tanık oldu. Spikeri de Ayasofya'yı sorduğuna soracağına bin pişman etti.

Abone ol

GAZETECİLER.COM- TRT Türk ekranlarında yayınlanan "Gümüş Hilal" programına katılan ünlü tarihçi İlber Ortaylı, sunucu Buket Aydın’ı sert bir şekilde azarladıktan sonra telefonu kapattı.

SPİKER AYASOFYA'NIN MÜZE OLDUĞUNU BİLMİYOR MU?

Aydın, Ortaylı'ya gündemdeki Ayasofya krizini sormak istedi ama aldığı cevap karşısında neye uğradığını şaşırdı. Sunucu Aydın, sadece şunları söyledi ve canlı yayında Ortaylı'dan inanılmaz bir tepki gördü: "Sayın Ortaylı Sümela Manastırı’nda Akdamar’da ayin düzenlenebiliyor olması ... "

SPİKERİN ARAYA GİRMESİNE İZİN VERMEDİ

Defalarca 'böyle soru mu sorulur?' diyen Ortaylı, Ayasofya'nın bir müze olduğunu hatırlatarak böyle bir soruyu sormanın kabul edilemez olduğunu söyledi. Canlı yayında azarı yiyen Buket Aydın defalarca araya girip kendini ifade etmeye çalışsa da Ortaylı buna izin vermedi. Ünlü tarihçi "İnkilap tarihi dersinde 1934-24 kasımında Ayasofya’nın bir müze haline getirildiği öğretilir.. En azından benim zamanımda öğretiliyordu" diyerek dalga geçmekten de geri durmadı.

İlber Ortaylı'nın Ayasofya fırçasının en ilginç yanı ise sunucu Buket Aydın'ın 'Ayasofya' kelimesini sorusunda hiç kullanmamış olmasıydı.