BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.392,75
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

'Kapatma davası' AK Parti'yi kızdırdı

İngiliz gazetenin ortaya attığı iddiaları, CHP'nin olası bir kapatma davası için delil gösterme imalarına AK Parti'den sert tepki geldi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, ''Herhangi bir belge ve bilgi söz konusu olmaksızın hukukçu ve savcı sıfatına sahip bazı şahısların ve özellikle CHP'li bazı milletvekillerinin AK Parti'ye karşı 'kapatma davası' senaryolarını gündeme getirmelerinin utanç vericidir'' dedi.

AK Partili Ömer Çelik, İngiliz gazetenin ortaya attığı iddiaların CHP tarafından açılacak bir kapatma davası için delil gösterilmesi gerektiği imalarına tepki gösterdi. Çelik, açıklamasında, ''The Daily Telegraph gazetesinde, İran'ın AK Parti'ye yardım yaptığı şeklindeki yalan haber, Türkiye'de bazı çevrelere hakim olan vahim zihniyetin bir kere daha ortaya çıkmasına vesile olmuştur'' görüşünü dile getirdi.

Ömer Çelik, CHP'de hukukçu kurmaylarının AK Parti'ye karşı saldırı ve iftira kampanyası başlatmalarını ibretle izlediklerini söyleyerek haberin planlı bir komplo olduğunu iddia etti. Çelik eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:

"Bunu yazan gazete ve muhabir bu utancı bundan sonra sürekli taşıyacaklardır.  Bununla beraber herhangi bir belge ve bilgi söz konusu olmaksızın hukukçu ve savcı sıfatına sahip bazı şahısların ve özellikle CHP'li bazı milletvekillerinin AK Parti'ye karşı 'kapatma davası' senaryolarını gündeme getirmeleri utanç vericidir. Kendi temennilerine yalan bir haberi ve dış kaynaklı komployu dayanak yapacak kadar anti-demokratik olan ve siyasi ahlaktan yoksun bu zihniyet yapısı her türlü kınamayı hak etmektedir. Bu kişiler, bu tavırlarıyla söz konusu yalan haberin ve komplonun parçası haline gelmişlerdir.''