BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,75
ALTIN 2.396,66
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan BDP'ye çok keskin soru

Başbakan, İranlı mevkidaşı ile düzenlediği basın toplantısında Demirtaş'a tepki gösterdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Hakkari'de yaşanan hain saldırıyla BDP'ye verilen randevu tarihinin denk düşmesinin manidar olduğunu söyledi. Erdoğan, Demirtaş'ın açıklamalarına da tepki göstererek, 13 vatandaşın şehit edildiği dönemdeki suçlamalarında benzer olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan İranlı mevkidaşı ile düzenlenen toplantı sonrasında basın toplantısı düzenledi. Erdoğan Basın toplatısında terörü bitirmek için sivil toplum kuruluşlarına randevu verdiklerini görüşme öncesi böyle bir patlamanın meydana geldiğini anlattı.

Erdoğan, ayrıca sivil toplum örgütü adına ortaya çıkan kurumunu çocukların okula gönderilmesini engellemeye çalıştığını böyle bir demokratik mücadelenin olamayacağını savundu. Erdoğan, BDP'ye verilen randev ile Hakkari'deki hain saldınının denk düşmesinin manidar olduğunu söyledi. İşte Erdoğan'ın o sürece ilişkin değerlendirmesi:

"Randevu saatinden önce ne yazık ki (Hakkari'deki mayın patlaması) bu olay gerçekleşti. Daha önce Sayın Türk'ün döneminde yine randevu talepleri olmuştu. O zaman da 13 vatandaşımızı yine şehit etmişlerdi.

Bunun olduğu dönemde o 13 vatandaşımızla ilgili de orada adres gösteriyorlar beyefendiler. O dedikleri adreste onların söyledikleri gibi bir şey ortaya çıkmadı. Kim çıktı? Bölücü terör örgütü çıktı ardında. Burada da yöntem aynı, oyun aynı. Bunları artık biliyoruz, alıştık ve şu anda Hakkari'de yapılanlar farklı şeyler değil, aynı şeyleri yapıyorlar''

DEMİRTAŞ'IN SÖZLERİNE TEPKİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Hakkari'deki mayın patlamasının ardından yaptığı açıklamaya ilişkin şu sözleri söyledi:

''Eş başkan olarak eğer bölgede barışı, istikrarı istiyorlarsa, her şeyden önce bu ülkede parlamenter demokrasi içerisinde görev icra edeceklerse, bu yoldan bu ülkede bir mücadele sürdüreceklerse, yapmaları gereken demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti içerisinde, hukuka göre adımlarını atmaktır. Kendilerine göre yeni bir yapı ortaya çıkarma gayretlerine ne bu parlamento müsaade eder, ne bu millet müsaade eder''