BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.428,90
HABER /  DÜNYA

Müdür yardımcısı öğrencisiyle ilişkiye girince...

ABD'de bir lisede müdür yardımcısı olarak çalışan Mark West, öğrencisiyle cinsel ilişkiye girmek suçlamasıyla dört ay hapis cezasına çarptırıldı. West için sekiz yıl da gözetim süresi verildi.

Abone ol

ABD medyasında yer alan haberlere göre; 32 yaşındaki West, cuma günkü dava öncesi bir öğrencisiyle uygunsuz ilişki kurduğunu itiraf etti.

Davayı karara bağlayan Bölge Yargıcı Catherine Evans mahkemede sanık sandalyesinde oturan West'e "Bunu genç kızların ilgisini çekmek hoşuna gittiği için yaptın" dedi.

Savcının 12 yıl hapsini istediği West ise şartlı tahliyeyle salıverilmesini talep ederken, kendini "İçgüdülerime dayanarak yaptığım yanlış bir seçimdi. Temel olarak bencil olmak gibi bir şey" ifadesiyle savundu.

28935364.jpg

West, 18 yaşındaki bir öğrenciyle 2012 yılında mezuniyetten üç hafta önce okul balosunda yakınlaştığını ve genç kızla ilişkiye girdiğini söyledi.

İddialar ortaya çıkınca West, Şubat 2012'de görevden alınmış, bir ay sonra da istifa etmişti.

Yasalara göre; 18 yaşındaki bir kızla birlikte olmak suç teşkil etmiyor. Fakat kanun, bir eğitimcinin öğrencisiyle bu tarz bir ilişki kurmasını yasaklıyor.