BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Cannes jürisine Coen Kardeşler başkanlık edecek

13 Mayıs'ta Fransız Rivierası'ndaki Cannes kentinde yapılacak 68. Film Festivali'nin jürisine Joel ve Ethan Coen kardeşlerin başkanlık edeceği açıklandı.

Abone ol

13 Mayıs'ta Fransız Rivierası'ndaki Cannes kentinde yapılacak 68. Film Festivali'nin jürisine Joel ve Ethan Coen kardeşlerin başkanlık edeceği açıklandı.

İngiliz oyuncu Sienna Miller, Amerikalı oyuncu Jake Gyllenhaal, Meksikalı yönetmen Guillermo del Toro, İspanyol oyuncu Rossy de Palma, Fransız oyuncu Sophie Marceau, Malili besteci Rokia Traore ve Kanadalı yönetmen Xavier Dolan'ın da Cannes Film Festivali jürisinde yer alacağı açıklandı.

Bu yılki Festivalin açılışı Fransız yönetmen Emmanuelle Bercot'nun ''La Tête Haute'' filmiyle yapılacak. 24 Mayıs tarihine dek sürecek olan Cannes Festivalinde Altın Palmiye ödülünü almak için yarışacak 17 film arasında Gus Van Sant (The Sea Of Trees), Nanni Moretti (Mia Madre), Jia Zhangke (Mountains May Depart) ve Jacques Audiard'ın (Erran) son filmleri yer alıyor.

Cannes Festivali'nde Altın Palmiye adayları arasında yer alan filmlerden biri de, Patricia Highsmith'in 1950'lerin New York'unda iki kadın arasındaki aşkı konu alan romanını beyaz perdeye yansıtan "Carol". Todd Haynes'in yönettiği filmde başrolleri Cate Blanchett ve Rooney Mara oynuyor.

Michael Fassbender ve Marion Cotillard'ın yanı sıra Michael Caine, Rachel Weisz, Harvey Keitel ve Jane Fonda'nın rol aldıkları ve yönetmenliğini Justin Kurzel'in yaptığı "Macbeth" de yarışma kapsamında gösterilecek filmler arasında.

Mustang da gösterilecek

68. Cannes Film Festivali'nin Quinzaine des Réalisateurs(Yönetmenlerin 15 Günü) bölümünde Deniz Gamze Ergüven'in ilk uzun metrajlı filmi "Mustang" da gösterilecek.

Cannes Film Festivali'nde yarışma dışı olarak şarkıcı Amy Winehouse'un yaşamına ilişkin bir belgesel de gösterilecek.