BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Müdür Bey'den sınıf kapatma skandalı!

Bir yandan hükümet, bir yandan hayırseverler derslik açığını kapatmak ve sınıf mevcutlarını düşürmek için uğraşırken, Beylikdüzü'nde bir lisenin okul müdürü skandal bir uygulamaya imza attı.

Abone ol

İstanbul Beylikdüzü'nde bir okul müdürü, "ses yapıyorlar" diyerek makam odasının bulunduğu kattaki sınıfları boşalttı. 50 kişilik sınıflara rağmen okul müdürü, "Sınıfa ihtiyaç duymadık" diyor.

Öğrencilerin azami 49 kişilik sınıflarda eğitim gördüğü okulun müdürü Aydoğan B., makam odasının bulunduğu 2. kattaki 6 sınıfı eğitim yılı başından beri boş tutuyor. Veliler, "Okul müdürü gürültüden rahatsız olduğu için sınıfları boşalttı" diyerek şikayette bulunurken, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme başlattı.

Sabah'a konuşan okul müdürü Aydoğan B. ise, "Sınıf mevcutları 40 civarında. Bu nedenle sınıfa ihtiyaç duymadık. Gerekirse sınıfları yeniden açarız" sözleriyle uygulamayı savundu.

'ŞAMATA' YA ÖNLEM ALDI

Duyanları şaşkına çeviren eğitim skandalı, Beylikdüzü'ndeki bir lisede yaşanıyor. Okula geçen eğitim dönemi ortasında atanan okul müdürü Aydoğan B., 2010-2011 eğitim dönemi başında ilginç bir uygulamaya imza attı.

Müdür Aydoğan B., makam odasının bulunduğu okulun ikinci katındaki altı sınıfı iddiaya göre gürültüden rahatsız olmamak için boş bıraktı. Toplam 24 sınıfın bulunduğu okulda, öğleden sonraları 18 sınıfta eğitim veriliyor. Öğrenciler ortalama 45 kişilik sınıflarda düşük eğitim standartları ile ders görürken söz konusu 6 sınıf ise boş duruyor. SABAH muhabiri okula giderek şikâyete konu olan durumu yerinde inceledi. Okulun giriş katı ile 3. ve 4. katlarındaki sınıflarda eğitim verilirken, okul müdürünün odasının bulunduğu ikinci kattaki sınıfların boş olduğunu gördü.

"İHTİYAÇ DUYMADIK" DEDİ

Konuyla ilgili olarak telefonla ulaşılan okul müdürü Aydoğan B., bu durumun geçen sene mezun olan sınıf sayısı ile yeni kayıtlar arasındaki fark nedeniyle oluştuğunu belirterek, şöyle devam etti: "Bu nedenle 6 sınıf boş kaldı. Odamın bulunduğu katta, öğretmenler odası da var. Burayı idare katı gibi düşünerek bu kattaki sınıfları boş bıraktık. Sabahleyin bu sınıflarda eğitim görülüyor. Öğleden sonra boş kalıyor. Mevcudu 49 olarak görülen sınıflara devam eden öğrenci sayısı 40 civarında. Bu nedenle yeni sınıf açma ihtiyacı duymadık. Öğretmen sıkıntımız yok. Gerekirse boş sınıfları açarız. Hakkımdaki şikâyetler art niyetli."

Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar ise, "Olayı öğrenince inceleme yaptık. Okul müdürüyle konuştum. Odasının bulunduğu kattaki sınıfları boşaltması tamamen kendi tasarrufuyla olan bir şey. Şu an eğitim dönemi içinde olduğumuz için sınıfları bölmek mümkün değil. Ama bu durumu eğitim dönemi arasında düzelteceğiz. Kalabalık sınıflardaki öğrenci yoğunluğunu azaltıp, boş sınıfları doldurmayı planlıyoruz" dedi.

SİLAHLI SALDIRIDA BACAĞINDAN VURULMUŞTU

Okul müdürü Aydoğan B., beş yıl önce yine Beylikdüzü'ndeki bir ilköğretim okulunun müdürlüğü görevini yürüttüğü sırada silahlı saldırıya uğramıştı.

Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğrayan Müdür B., saldırıda bacağından yaralanırken, olayın servis taşımacılığı nedeniyle meydana gelen anlaşmazlık sonucu yaşandığı iddia edilmişti.

VELİLER MÜDÜRE TEPKİLİ

Beylikdüzü'ndeki lisede okul müdürünün altı sınıfı boş tutmasından şikâyetçi olan veliler SABAH'a konuştu.

Adlarının açıklanmasını istemeyen veliler şunları söyledi: "Çocuklarımız 49 kişilik sınıflarda okurken, müdürün 6 sınıfı boş bırakmasının nedenini anlayamıyoruz. Gürültüden rahatsız olduğunu öğrendik. Böyle saçma şey olur mu? Milli Eğitim Bakanlığı sınıf mevcutlarının 36'ya düşürülmesi için talimat verirken, sınıfların boş tutulması çok tuhaf bir durum. Okulda diğer sınıflar tıka basa dolu. Bu da çocuklarımızın eğitim kalitesini düşürüyor. Buna kimsenin hakkı yok. Bu uygulama bir an önce düzeltilmeli."