BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,86
ALTIN 2.433,46
HABER /  GÜNCEL

Talih kuşunu küstürenler!

Sayısal Loto'dan 12 yıl önce 230 bin lira çıkan Ekrem Çetin, eşinden boşanmak istedi. Ancak karısı ikramiyenin iki katı tazminat talep edince boşanmadı. 7 çocuğu ise babalarının aldığı evleri satıp parayı bitirdi

Abone ol

Sayısal Loto'dan 12 yıl önce 230 bin lira çıkan Ekrem Çetin, eşinden boşanmak istedi. Ancak karısı ikramiyenin iki katı tazminat talep edince boşanmadı. 7 çocuğu ise babalarının aldığı evleri satıp parayı bitirdi

Sayısal Loto'dan 1998'de aldığı 230 bin liralık ikramiye yüzünden 71 yaşındaki Ekrem Çetin'in başına gelmeyen kalmadı. İkramiye ile 7 çocuğuna ev, kendine de bir dükkân aldı. Fakat çocukları evleri sattı, paralar bitti. Boşanmak istediği eşiyle mahkemelik oldu. İkramiye ile aldığı arabasının devir işlemleri daha bitmeden, yeni sahibinin şoförü arabada intihar edince gözaltına alındı.

"BENİ TEHDİT ETTİLER"
Ekrem Çetin, Almanya'da çalışıp emekli olduktan sonra 1995'te gönlünü kaptırdığı Bedriye Yiğit ile birlikte memleketi Samsun'a yerleşti. Üç yıl sonra "Ya çıkarsa" diyerek oynadığı Sayısal Loto'dan 230 bin lira kazanınca da hayatı tamamen değişti. Ekrem Amca parayı kazanınca ilk iş olarak karısından boşanmak istedi. Ancak yedi çocuk babası olan Ekrem Çetin, hem 55 yıllık eşi Bakiye Çetin'le, hem de çocuklarıyla yaşadığı anlaşmazlık mahkeme salonlarına taşındı. Çetin, 2001'de Samsun 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı boşanma davasının ilk duruşmasında, eşinin ve çocuklarının kendisini sürekli tehdit ettiğini belirtti. Almanya'da çalıştığı süre içersinde çeşitli hakaretlere maruz kaldığını ve Türkiye'ye geldikten sonra da bu davranışların sürdüğünü ileri sürerek de boşanmak istediğini bildirdi. Dini nikâhla birlikte yaşadığı Bedriye Yiğit'le evlenmek istediğini söyleyen Çetin, "Zaten mallarımın çoğuna ihtiyatı tedbir kararı aldırdılar" diye konuştu.

ARABA DA BAŞINA DERT AÇTI

Almanya'dan gelerek duruşmaya katılan Bakiye Çetin ise boşanmamaya kararlıydı. Kendisinin ve çocuklarının eşini kesinlikle tehdit etmediğini belirten yaşlı kadın "45 yıllık eşim, zengin olunca boşanmak istedi. Nikâhsız mezara girmem. Boşanmak istemiyorum" dedi. Ancak boşanma kararı verilmesi halinde 300 bin lirası maddi, 100 bin lirası da manevi olmak üzere 400 bin lira tazminat istediğini de ekledi. Ekrem Çetin, bu miktarı karşılayamayacağını anlayınca boşanmaktan vazgeçti. Ekrem Amca'nın gönlü çocuklarıyla da çatışmaktan yana olmadı. Ailesiyle arasını açtığını düşündüğü parayla, birlikte yaşadığı Bedriye Yiğit'e ve 7 çocuğuna birer ev, kendisine de bir araba ve bir dükkân satın aldı. Ancak ikramiyeyle aldığı araba da Ekrem amcanın başını ağrıttı. Arabası için uygun bir alıcı bulan Çetin, devir işlemleri yapılmadan arabayı teslim etti. Fakat ertesi gece Ekrem Amca'nın arabasında bir erkek cesedi bulundu. Çetin'in, arabayı satmayı planladığı adamın şoförü Serdal Kul, tek kurşunla canına kıymıştı. Ekrem Çetin, olayın aslı anlaşılıncaya kadar gözaltında kaldı.

"ŞİMDİKİ AKLIM OLSA..."
Şimdi Samsun Atakum'da yaşayan Ekrem amca elinde kalan dükkânı ve emekli maaşı ile gül gibi geçinip gittiğini anlatıyor. "Paranın bize faydası oldu. En azından dükkânım duruyor ama çocuklarım aldığım evleri satıp paraları bitirdiler" diye konuşan yaşlı talihli yaşadıklarından pişman. "Şimdiki aklım olsaydı hiçbirine ev almazdım, paraları yurtdışında bir bankaya yatırır, akılları başlarına gelmeden vermezdim. Henüz almadım ama yılbaşı için bilet alacağım" diyen Ekrem Amca ekliyor: "Mahallede bana sürekli bilet çektirir, rakam söylettirir. Belki yeniden ikramiyeyi tuttururum."