BIST 10.724
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.495,39
HABER /  GÜNCEL

Rusya'da Hodorkovski davasında karar günü

Rusya'nın eski dev petrol şirketi Yukos'un sahibiyken, yolsuzluk suçlamalarıyla hapse atılan Mihail Hodorkovski'nin ikinci davasında kararın bugün açıklanması bekleniyor.

Abone ol

Khodorkovsky'nin avukatları, Putin'in mahkemelere baskı yaptığını savunuyor

Rusya'nın eski dev petrol şirketi Yukos'un sahibiyken, yolsuzluk suçlamalarıyla hapse atılan Mihail Hhodorkovski'nin ikinci davasında kararın bugün açıklanması bekleniyor.

Yolsuzluk ve vergi kaçırma suçlamaları nedeniyle sekiz yıldır hapiste olan Hodorkovski'nin cezası ek suçlamalarla artrılmaması durumunda gelecek yıl bitecek.

Ancak ek suçlamalar kabul edilmesi ve Khodorkovsky'nin cezasının 2017 yılına kadar uzatılması olası görülüyor.

Geçmişte Rusya'nın en zengin işadamı olan Khodorkovsky, Vladimir Putin'in devlet başkanlığı sırasında servetini muhalif hareketleri finanset etmek için kullanmış ve Kremlin'in tepkisini çekmişti.

47 yaşındaki Hodorkovski ve ortağı Platon Lebedev yolsuzluk, zimmete para geçirme ve vergi kaçakçılığı ile suçlanıyor.

Hapis cezasını Sibirya'da çekmekte olan Hodorkovski, Rusya hükümetinin büyük miktarda vergi talebinin kendisine karşı sürdürülen siyasi kampanya ile ilişkili olduğunu ileri sürmüştü.

Muhalifler, hükümetin Hodorkovski'yi siyasi amaçlarla, tutabildiği kadar cezaevinde tutmak istediğini savunuyorlar.

Tüm malvarlığı satılan Yukos'un son gayrimenkul varlıkları da pek bilinmeyen bir Rus şirketi olan Prana tarafından yaklaşık 4 milyar dolar ödenerek satın alınmıştı.