BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,67
ALTIN 2.411,67
HABER /  GÜNCEL

Mucize ekip yeni mucizeler peşinde!

Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleştirilen yüz naklinde bu kez ekip tam yüz naklini biraz geçti.

Abone ol
Donör Tevfik Yılmaz'ın yüzü Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleştirilen ameliyatla 34 yaşındaki Turan Çolak'a nakledildi. Operasyon sonrası açıklama yapan Prof. Dr. Ömer Özkan, "Tam yüz naklini biraz aştı" dedi.

Türkiye'nin 4'üncü yüz nakli operasyonu da tamamlandı, Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın yüzü, 34 yaşındaki Turan Çolak'a nakledildi.

Ameliyatı yapan ekibin başı Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, nakille ilgili "Tam yüz naklini biraz aştı" diye konuştu.
Özkan şunları söyledi: "Ameliyat olumlu geçti. Her aşaması gayet zevkliydi. Alış aşamasından bitiş aşamasına kadar güzel bir ameliyat oldu. Ameliyat tam yüz naklini aşmış bir ameliyat oldu. Kısmi nakilleri küçümsemek için söylemiyorum. Kısmi nakillerde değerlidir. Tüm yüz derisi, kasları, göz kapakları, göz yaşı kanalı, saçlı derisi ve kulak hastaya başarılı bir şekilde nakledildi."

Saat 06.45'te başlayan ameliyat yaklaşık 9 saat 15 dakika sürdü.

YÜZ ANTALYA'YA, KALP ANKARA'YA

Uşak'ta 8 Mayıs'ta girdiği bunalım sonucu intihar eden 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın tedavi gördüğü Uşak Devlet Hastanesi'nde beyin ölümünün gerçekleşmesi sonucu, ailesi organlarını bağışlamıştı.

Operasyonda alınan karaciğer, böbrekler ve kornealar karayoluyla İzmir'e, kalp ise Ankara'ya gönderilmişti.

Yılmaz'dan alınan yüz, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 34 yaşındaki Turan Çolak'a nakledilmek üzere Antalya'ya getirilmişti.

Çolak, Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekip tarafından yüz nakledilmek üzere ameliyata alınmıştı.