BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,21
HABER /  GÜNCEL

KKTC'de engellilere askerlik sürprizi!

KKTC'de ilk kez engelliler temsili de olsa askere alındı.

Abone ol
KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) askerlik yükümlülüğünü engelleri nedeniyle yerine getiremeyen 18 yaş ve üzerindeki vatandaşlar için bir günlük ''temsili askerlik uygulaması'' yaptı.

Gazimağusa'da Gülseren Kışlası'nda Eğitim Merkez Komutanlığı'nda ilk kez yapılan uygulamada, 35'i kadın 155 gönüllü bir gün de olsa askerlik özlemini giderdi.

Askeri kıyafetlerle eğitim yapan gönülüler, yemin törenine katıldı ve temsili terhis belgesi aldı.

Gönüllü askerler Gülseren Kışlası'nda sivil kıyafetleri çıkarıp askeri kıyafetleri giydiler. Kendileri için hazırlanan silah araç gereç sergisini gezerek silahları tanıdılar. Selamlama ve tören geçişi eğitimine katıldılar. Daha sonra, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutan Tümgeneral Mehmet Daysal ile KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi'nin de izlediği törende yemin törenini icra ettiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan yemin töreninde, İskele Belediyesi Orta Grup Halk Dansları Ekibi ile Girne 18 Yaşüstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi halk oyunları gösterileri sundu. Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Üyesi Mehmet Geçit de müzik dinletisi sundu.

Gönüllü askerlere temsili terhis belgeleri Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Daysal, Yardımcısı Tuğgeneral Mehmet Soğancı ile diğer subaylar tarafından verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, törende yaptığı konuşmada, engelliler için düzenlenen etkinlikte çok büyük onur ve gurur yaşadıklarını ifade ederek, bu kutsal görevi kısa sürede yaşatma fırsatı vermesinden dolayı Tümgeneral Daysal'a teşekkür etti.
Engelliler adına konuşan Güngör Baş da bir günlük de olsa asker olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirti.

Baş, yılladır özlemini çektikleri, hayalini kurdukları askerlik ödevini bir gün de olsa yerine getirdiklerini, sabah kışlaya adım attıkları andan itibaren yaşadıkları heyecan ve gururun ettikleri askerlik yeminiyle doruk noktasına ulaştığını söyledi.

Eğitim Merkez Komutanı Piyade Yarbay İsmail Yaşar da ''Sizler, bugün bizlere ve bütün dünyaya yüreğinizle nasıl asker olunacağını, söz konusu vatan savunması olduğunda hiçbir şeyin engel olmadığını gösterdiniz ve ispat ettiniz'' diye konuştu.

Yemin töreni, Mücahitler Marşı'nın okunması ve tören geçişiyle tamamlandı. Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Başkanı Derviş Yücetürk etkinlik nedeniyle Tümgeneral Daysal'a plaket takdim etti.