BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.469,33
HABER /  DÜNYA

Mladiç yarın hakim karşısına çıkacak!

Bosnalı Sırpların eski komutanı Ratko Mladiç,Yugoslavya için kurulan savaş suçları mahkemesinde hakim karşısına çıkarılacak.

Abone ol
Savaş suçundan tutuklu bulunan Bosnalı Sırpların eski komutanı Ratko Mladiç, uzun bir aradan sonra yarın Lahey'de eski Yugoslavya için kurulan savaş suçları mahkemesinde hakim karşısına çıkarılacak.

Eski Sırp generalin hakkında hazırlanan iddianamede yer alan suçlamalara cevap vermesi beklenirken, avukatlarının yaptığı reddi hakim talebi ise kabul edilmedi. Mladiç, Hollandalı yargıç Alphons Orie'nin daha önce Bosnalı Sırplarla ilgili birçok davada görev yaptığı için tarafsızlığını yitirdiğini ileri sürerek reddi hakim talebinde bulunmuştu.

Bosna Savaşı sırasında sivillere karşı suç işlemek, Srebrenitsa katliamında soykırım yapmak ve binlerce masum sivili öldürtmek gibi suçlardan yargılanan Mladiç, 3 Haziran 2011'de yapılan ilk duruşmasında suçlamalara ''ülkemi ve milletimi korudum'' diye cevap vermişti.
Mladiç, 4 Temmuz 2011 tarihindeki ikinci duruşmasında ise mahkeme üyeleriyle sert tartışmaya girmesi üzerine salondan çıkartılmıştı.

Bosna'daki savaş sırasında işlediği suçlardan dolayı 16 sene aranan ve geçen sene mayıs ayında yakalanan Mladiç, Lahey'deki Scheveningen Hapishanesi'nde bulunuyor.