BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.468,64
HABER /  GÜNCEL

Fransa Cumhurbaşkanının uçağına yıldırım çarptı

Cumhurbaşkanlığını devralmasının ardından Almanya Başbakanı ile görüşmek için Berlin'e gitmekte olan Hollande'ın uçağına yıldırım çarptı.

Abone ol

Hollande, cumhurbaşkanlığının ilk gününde Angela Merkel'le görüşmeye gitti

Cumhurbaşkanlığının ilk gününde Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmek üzere Berlin'e gitmekte olan Francois Hollande'ın uçağına yıldırım çarptı.

Uçağın, yıldırım çarpması nedeniyle Paris'e dönmek zorunda kaldığı, ancak Hollande'ın şu sıralarda uçakla Berlin'e gitmekte olduğu bildiriliyor.

Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Euro bölgesindeki ekonomik krize karşı önlemleri görüşmek üzere Berlin'e gidiyor.

Fransa Cumhurbaşkanı, tören sırasındaki konuşmasında Almanya'nın kemer sıkma odaklı ekonomik krizden çıkış politikalarından taviz verilmesi çağrısında bulunmuşlardı.

Piyasalar, Almanya Başbakanı Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın aralarındaki farkları giderip gideremeyeceklerini izliyor.

Yunanistan'da seçim sonrası oluşan belirsizilik sürerken dünya borsaları ve euronun değerinde düşüş gözlendi.

Hollande 17 yıl sonra ülkenin ilk sosyalist cumhurbaşkanı olmuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Berlin'e doğru yola çıkmadan önce, uzun süreli müttefiki Jean-Marc Ayrault'yu başbakan olarak atadı.

Güven konuşması

Cumhurbaşkanı olarak yaptığı ilk konuşmada Hollande bir güven mesajı vermek istediğini söyledi.

Hollande ''Biz yüce bir milletiz. Tarih boyunca Fransa karşısına çıkan her zorluğun üstesinden gelmeyi başarmıştır. Sadece kendimize inanmaya devam etmemiz gerekiyor'' dedi.

François Hollande sözlerine ''Benim yönetimimde Fransa'ya adalet geri gelecek, Avrupa'ya yeni bir yol açılacak; dünya barışına katkıda bulunup bu gezegeni korumaya yardım edeceğiz'' diyerek devam etti.

Yeni Cumhurbaşkanı Fransa'yı bekleyen zorlukların farkında olduğunu da söyledi.

Hollande bu zorlukları ''Büyük bir borç, zayıf büyüme oranları, zayıf rekabet ve krizdeki bir Avrupa'' diyerek özetledi.