BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Mucize çocuk gülümsedi

Geçirdiği kazada parçalanan kafatasını karnına yerleştirip iyileştirdiler. Yedi ay sonra yine gülümsedi...

Abone ol

Düzce'de geçirdiği trafik kazası sonucu kafatası birçok yerinden kırılan ve beyni ağır hasar gören 7 yaşındaki Eda Gül, 1.5 ay komada kaldıktan sonra, bir dizi ameliyatın ardından 7 ay sonra yeniden hayata gülümsedi.
     
7 ay önce, ailesiyle birlikte misafirlikten dönerken bulundukları otomobilin kaza yapması sonucu ağır yaralanan ilköğretim 1. sınıf öğrencisi Eda Gül (7) koma halinde Özel Sivrikaya Hastanesine getirildi.
     
Yoğun bakımda olduğu dönemde birkaç kez solunumu duran, hayati fonksiyonları kötüleşen minik Eda, doktorların yoğun çabası sonucu iyileşti ve hayata yeniden ''merhaba'' dedi.
     
Hastanenin Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Kubilay Murat Özdener, Eda Gül'ün, hastaneye geldiğinde koma halinde olduğunu belirterek şu bilgileri verdi:
     
''Durumu ağırdı; kafatasında çok sayıda kırık, beyninde de yaralanmalar vardı, ödem oluşmuştu. Beyin ödemlerinde, beyin şişer, hacmi genişler. Hacmi genişleyen beyine yer açmak için kafatasının sağlam sağ tarafındaki bir parçasını çıkartarak saklamak amaçlı karın boşluğuna yerleştirdik. Bir aya yakın yoğun bakımda kaldı, iyileşti, fizik tedavi gördü, bilinci düzeldi, beslenmesi yerine geldi. Yaklaşık 2 ay hastanede kaldıktan sonra iyileşti; taburcu ettik, okuluna gitmeye başladı, normal hayata döndü. Bu aşamada kontrollere geldi. Bu süre içerisinde, kafatasının söz konusu parçası 6 ay karın boşluğunda kaldı.
     
Bu 6 aylık zaman diliminde, beynin toparlanmasını, saçlı derideki yara yerlerinin tam olarak iyileşmesini bekledik. Çocuğun bünyesinin gelişmesini, beslenme düzeninin normale dönmesini, bağışıklık düzeninin toparlanmasını bekledik. Sağlığının tamamen düzeldiğini gördükten sonra da 2 gün önce kafatası parçasını karın boşluğundan çıkararak yerine koyduk.'' Özdener, Eda Gül'ün, Pazartesi günü taburcu olacağını belirterek ''Eda'yı 6-7 ay içinde yeniden eski sağlığına kavuşturduk. Şu anda tüm fonksiyonları normale dönmüş durumda'' dedi.
     
Kubilay Murat Özdener, kafatasının bir kısmının karın boşluğuna yerleştirilmesinin beynin korumasız kalmasına yol açmayacağını belirterek, ''Çünkü beynin üstünde beyin zarı var. Onun üstünde kemik var, onun üstünde de saçlı deri var. Dolayısıyla oradaki boşluğu zaten, beyin zarı ve saçlı deri kapatıyordu. Eda, o halde okuluna gitti, günlük yaşamına devam etti. 2 gün önce de bu parçayı karın boşluğundan alarak yerine koyduk'' diye konuştu.
     
Ameliyattan sonra yoğun bakıma alınan ve taburcu olmayı bekleyen Eda Gül, okulunu çok özlediğini ifade ederek, ''En çok resim yapmayı, arkadaşlarımla oyun oynamayı özledim'' dedi. Eda, sağlığına kavuşmasını sağlayan doktorlara teşekkür etti.
     
Bu arada Eda'nın bir mobilyacıda işçi olarak çalışan babası Hüseyin Gül ile annesi Ebru Gül, tek olan çocuklarının yeniden hayata dönmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Baba Gül, ''Çok üzüntüler ve acılar çektik Allah'a şükürler olsun ki sonunda evladımız eski sağlığına kavuştu'' dedi.
     
Düzce'nin Akçakoca ilçesi Düzce-Akçakoca kara yolunun Tepeköy mevkisinde 8 Temmuz 2007'de, Düzce istikametine giden Akın Güngör (22) idaresindeki 34 NZ 418 plakalı araç, aynı yöne giden Hüseyin Gül'ün (38) kullandığı 14 EZ 770 plakalı araca arkadan çarpmıştı. Kazada Hüseyin Gül'ün kullandığı otomobil uçuruma devrilmiş, Eda Gül'ün de aralarında olduğu 7 kişi yaralanmıştı.